Spännande tågresa och go helg

I fredags så bar det iväg igen till Karlstad på eftermiddagen, på kvällen så blev de mest slöande. På tåget dit blev de lite drama när konduktörskan kom för att kolla biljetter och en tjej lämnade fram sitt fritidskort. Hon verkade inte tro på att tjejen var under 20 år så hon begärde personnummer och fick ett 1993-nummer. Efter lite knappande på sin handdator sa hon att det personnumret inte fanns i Sverige och bad om tjejens riktiga. När denna bestämt sa att det var hennes nummer, “varför skulle jag ljuga om det?!” så bad hon att få se på legitimation men tjejen hade tydligen inte det med sig. Då blev hon ombedd att ringa sin mamma eller pappa så dom kunde säga personnumret till konduktörskan men tjejen ville inte störa sina föräldrar med det så till slut efter mycket tjafs så blev hon tvingad att betala biljett. Alltid lika skoj att höra när folk försöker slingra sig från sånt.
På lördagen så blev de en tur in till stan för att kolla på Stadsloppet som ägde rum på eftermiddagen. Först va de ett race på en mil med inlines och sedan samma runda fast för de som ville löpa. Urige Buta, en 33-årig etiopier men numera norsk medborgare, vann Stadsloppet överlägset. Han kom till Karlstad för att testa formen inför sitt livs utmaning – OS-maran i London. Han vann med tiden 29:33. Vinnare i damklassen på 34:09 blev Tone Hjalmarsen. Totalt var det 4428 deltagare vilket tydligen är rekord sen 1999 så de är ju alltid skoj. Själv stod man en stund på Bishops Arms i Karlstad och drack Guinness och käkade vitlöksbröd som uppvärmning innan man gick ut till banan och kollade på alla svettiga löpare.

Två personer som åkte i rollstol under Inlines-loppet. Dom är verkligen värda en eloge, fatta vilken mjölksyra dom lär ha haft efeter en mils åkande sådär bara!


Lite avsvalkande dryck. De va jobbigt att titta på alla som sprang!


Till ölen blev det “lunch” bestående av vilöksbröd med Aioli


Polisen agerade som föråkare


Vinnaren!!


“alla” andra 😉


På kvällen så drog jag, sara och svärföräldrarna iväg till Hammarö för att hälsa på Sofie och Christopher och lille Fille, blev lite god mat och trevligt umgänge.
Efter detta åkte vi 4 hem igen och så hoppade jag och sara in på Nöjesbutiken i Karlstad och hyrde den nya Hamilton eftersom varken Per eller Gunilla hade sett den så vi tillbringade resten av kvällen att kolla på den.
På söndagen blev de mest slöande i lägenheten igen. På eftermiddagen så gick vi ut för att grilla och en minut efter att vi tänt grillen så började det ösregna men köttet blev klart till slut och de va gott som attan så de blev tomt på tallriken vill jag lova!
Efter maten så va de dags för mig att åka hem mot Västra Götaland igen. Redan i Kil blev vi stående och efter en stund så berättade konduktören att han hade beslutat att stanna tåget i väntan på polis eftersom det var 2 passagerare som inte hade någon biljett och vägrade att betala eller gå av tåget, så vi skulle vänta in polisen som kunde ta bort dom från tåget. Efter ca en kvart så rullade tåget igen och vi som satt längst bak i tåget tyckte de va skönt att dom äntligen hade fått av idioterna som försökte förstöra våran söndagskväll. Men i Grums blev vi stående ytterligare 10 minuter för tågets personal hade tydligen valt att möta polisen där. Så på tåget kliver 4-5 poliser och försöker “omringa” de 2 passagerarna för att släpa av dom vilket till slut lyckas och efter totalt en 15-20 minuters stillastående i Grums så åkte vi till slut vidare. Totalt fick vi då så stilla ca 30-40 minuter pga att några idioter tyckte det var bättre att bli omhändertagna av polis och betala böter eller nåt än att betala en vanlig jävla tågbiljett, hur tänker man då? Nån som kan förklara det för mig?

Polisen med bovarna i Grums


Men trots detta så har det vart en trevlig helg, snart är det midsommar!!
Lite övriga bilder från helgen:

En öltunna som jag hittade på Boulevard i Karlstad, blir perfekt att proppa full med is och stoppa all dricka i!


Har inte ätit Nutella på år och dar men i helgen fick jag nutella på rostad bröd till frukost! Lycka!


Grilla i ösregn är skoj!