Johan Falk 7 – Spelets regler

Jag älskar kriminalare! Bok eller film spelar ingen roll men denna gången så kommer fortsättningen på en av mina absoluta favoriter inom krim.serier i filmernas värld!

Det har gått två år sedan Johan Falk (JAKOB EKLUND) och Frank Wagner (JOEL KINNAMAN) bröt sitt samarbete och Frank slutade som infiltratör åt polisen.
Frank har precis haft nyinvigning av sin bar när hans f.d. flickväns bror Kevin hamnar i svårigheter på grund av spelskulder. Samtidigt håller Johan och GSI-gruppen, tillsammans med tyska polisen, på att spränga en ovanligt hänsynslös liga som säljer en ny typ av narkotika som slår hårt mot ungdomar.
Franks sökande efter Kevin korsar Johans utredning och öppnar upp för ett nytt samarbete dem emellan med den stora skillnaden att den här gången är det personligt för Frank. Johan och GSI tvingas iscensätta en avancerad operation för att snärja ledarna i knarkligan. Situationen blir ännu farligare eftersom det finns ytterligare en infiltratör med i spelet?
JOHAN FALK: SPELETS REGLER är den första av sex nya filmer i den stenhårda och intensivt spännande historien om polisens specialstyrka GSI. Serien är inspirerad av verkliga händelser, brottsfall, infiltratörer och poliser.

Först ut kom Noll tolerans, Livvakterna & Den tredje vågen vilket är en liten filmserie för sig om polisen Johan Falk. Dessa blev såpass populära att det beslutades att göra ytterligare en filmserie om Göteborgspolisen. Detta ledde till 6st filmer som i mina ögon är mer eller mindre perfektion i den svenska filmbranschen. Jag var nöjd där men sedan fick vi reda på att det skulle komma YTTERLIGARE sex filmer, varav en kommer till bio, som skulle följa i samma spår som den senare skaran och nu har det alltså gjort det! Här är min åsikt om Johan Falk 7 – Spelets regler:
Det är inte den starkaste filmen i högen men den är absolut inte dålig! Kompanjonerna Jakob Eklund och Joel Kinnaman gör filmen helt underbar! Allt börjar med action och slutar med spänning. Eklund är för mig en gammal favorit bland skådisar och Kinnaman är en relativt ny, det är väl ungefär så bra som det kan bli i svensk film enligt min mening. Såklart längtar man tills Seth Rydell (Jens Hultén) kommer ut från finkan men man får se han i ett par scener och det räcker för denna inledande filmen i den nya samlingen. Om ca en vecka släpps nästa film på video och den dagen kommer jag vakta brevlådan som en hök! Gillar man svensk thriller lär man gilla denna!

Noll tolerans
Livvakterna
Den tredje vågen
————————————————————
Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser
Johan Falk: Vapenbröder
Johan Falk: National Target
Johan Falk: Leo Gaut
Johan Falk: Operation Näktergal
Johan Falk: De fredlösa
————————————————————
Johan Falk 7 – Spelets regler
Johan Falk 8 – De 107 patrioterna (Preliminär release: 2012-10-10)
Johan Falk 9 – Alla råns moder (Preliminär release: 2012-10-24)
Johan Falk 10 – Organizatsija Karayan (Preliminär release: 2012-11-07)
Johan Falk 11 – Barninfiltratören (Preliminär release: 2012-11-21)
Johan Falk: Kodnamn Lisa