Johan Falk 8 – De 107 patrioterna

Så var det dags för nästa film i serien om Johan Falk här är vad jag tyckte om den!

Det är en vacker dag i Slottsskogen, Göteborgs idylliska stadspark, när plötsligt det otänkbara inträffar – skottlossning mitt bland alla människor. Två gangstergäng skjuter vilt mot varandra och en stor polisinsats drar igång.
Konflikten växer snabbt till att involvera flera gäng från Göteborgs undre värld. GSI kopplas in för att försöka identifiera ett nytt gäng som visar sig vara både större och bättre beväpnade än alla andra. Den enda ledtråden är en tatuering på en av de dödade gängmedlemmarna. Johan Falk (JAKOB EKLUND) och hans kollegor på GSI inser snart att det uppblossande gangsterkriget växer till deras farligaste och mest våldsamma fall någonsin?

Denna filmen är enligt min mening betydligt bättre än Spelets Regler, den har en mer intressant handling med mer action. Dock är Frank Wagner (Joel Kinnaman) knappt med 5-10min av filmen vilket för mig ett ett stort minus. Men Seth Rydell (Jens Hultén) är med betydligt mer vilket är ett plus. Filmen har ilska, action och en liten bit humor som Johan (Jakob Eklund) så fint fixar till i den allvarligaste stund. Filmen behandlar ett ämne som jag tycker är “intressant” och som jag tror att det tyvärr finns väldigt mycket av i vårat samhälle.
Som sagt, bättre än den förra – trots att den inte var direkt dålig – så det går absolut uppåt!