Tomtetåget i Brålanda 2012


1952 så kom för första gången tomtetåget i Brålanda längs gatorna i bygden, i går – lördagen den 1 December 2012 – hade eventet 60-årjubileum och gatorna i det lilla samhället var packat med folk som kom från Dalsland, Värmland, ja till och med Norge för att kolla!
Tomtetåget och det lilla samhället har gjort sig känt genom Guinness World Records där vi 2002 blev det största tomtetåget i världen med knappt 3000 tomtar som gick i rad med facklor, luvor och glögg!
Vanligtvis brukar de väl vara runt 30-35 vagnar totalt som åker längs gatorna men detta året så var det nånstans runt 50 vagnar som drogs av traktorer, bilar, fyrhjulingar, hästar och annat skoj!
Jag är 23 år och kan säga att man ärligt talat aldrig blir för gammal för denna årliga tradition! Ett litet samhälle som myser till det lite extra och gör detta bara för att de älskar det! Helt underbart!
Detta året så blåste det enligt mig en hel del och tårna fryste nästan till is men det spelar ingen roll, det var knappt att man kunde ta sig fram på gatorna p.g.a. allt folk!
För er som missade det så filmades allting, så se och njut!