Johan Falk 9: Alla råns moder

Några män tränger sig in i den pensionerade chefsingenjören Arthur Jönssons hem. Målinriktat letar de igenom bostaden efter några ritningar. En tid senare utför samma män, som visar sig vara före detta svenska militärer, ett värdetransportrån. Ett rån som Johan Falk (Jakob Eklund) och hans kollegor på GSI får en olustig känsla av att det bara är en övning inför ett mycket större rån. Ett rån, som det visar sig, kommer att få alla andra rån i polisens historia att blekna i jämförelse.
Samtidigt har GSI:s andreman, Sophie Nordh (Meliz Karlge) fått en hållhake på gangsterledaren Seth Rydell (Jens Hultén). Seth är den som levererar vapen och fordon till militärligan. Och nu ger hon honom ett erbjudande han inte kan säga nej till. Problemet är bara: Kommer Seth att samarbeta och infiltrera ligan? Eller har han en egen agenda? GSI:s chef Patrik Agrell (Mikael Tornving) inser att GSI för första gången fått en infiltratör i sitt stall som det inte går att lita på alls. En karismatisk, helt hänsynslös psykopat…

Seth Rydell är alltså ute ur finkan och det tar inte ens 3 minuter innan han sitter i en stulen bil och planerar nya affärer med ovan nämna män.
Jens Hultén är något av en huvudroll i denna filmen än tidigare vilket jag verkligen tycker om, oerhört duktig skådis och karaktären får enligt mig lite mer djup som person i denna filmen
Filmen innehåller mycket action, spänning och bra skådespeleri. Detta är utan tvekan den bästa Falk-filmen hittills i den nya säsongen och det enda som enligt mig är dåligt är att Frank Wagner (Joel Kinnaman) inte alls är med längre, dock får vi en kommentar om att han kan vara utomlands under en konversation mellan Seth och Felix Rydell (Anastasios Soulis).
Anders Nilsson ska utan tvekan ha cred för detta mästerverk!
Vet att det tog ett tag mellan denna och den förra men jag lovar att det inte ska ta lika lång tid tills nästa film kommer upp här som recension!
Johan Falk 9: Alla råns moder