Johan Falk 11: Barninfiltratören

En ung rånarliga som har specialiserat sig på att råna väktare i köpcentrum härjar i Göteborg. Polisen kallar ligan för Nakenrånarna eftersom de tvingar väktarna att klä av sig kläderna innan de försvinner med värdeväskorna. Ett rån går snett då en oskyldig förbipasserande dödas samtidigt som färgampullerna i väskorna hinner utlösas. Nu måste rånarligans unge ledare Ricky (Tom Ljungman) snabbt få pengarna tvättade från den blåa färgen, vilket ett fåtal experter i landet klarar av, innan han betalar den person som sålt rånkonceptet till honom.
Johan Falk (Jakob Eklund) och hans kollegor i GSI vrider upp tempot i sin jakt och kontaktar sina informatörer för att försöka ta reda på vem som begår rånen och vem som är hjärnan bakom allt. Samtidigt kör Frank Wagner (Joel Kinnaman) in i Göteborg för att möta sitt gamla gäng – med Seth Rydell (Jens Hultén) och Felix Rydell (Anastasios Soulis) i spetsen – för att göra upp en gång för alla. De kommande dygnen blir de mest dramatiska i deras liv, inte bara för Rydellgänget utan även för GSI-gruppen…

I denna filmen är det flera tonåringar som blir inblandade i de tunga brott som filmen skildrar vilket i sig är väldigt hemskt, med tanke på att det utan tvekan finns liknande fall i vårat avlånga land. Det är inte bara 35+:are som begår grova brott som väpnat råd, mord och misshandel utan rent av barn. Detta gör filmen väldigt stark i mina ögon.
Gästskurken Heikki Nieminen (Antti Reini) är en rå figur som trycker filmen frammåt och som är en figur som man känner avsky för, vilket i sin tur tyder på bra skådespeleri när det väcker känslor!
Samspelet mellan Seth och Sophie (Meliz Karlge) utvecklas och blir allt mer tajt och jag tror att dessa två skådisar har rätt roligt mellan sina dramatiska tagningar. Jens Hultén gör ett fantastiskt jobb och det är inte annat än att man får lite rysningar när han tar i från tårna och skriker på folk.
Äntligen är Frank tillbaka! Det är inte mycket man ser av han i filmen men man blir bara så glad när man ser han kika fram och i slutet så spänner man alla muskler som finns. Väldigt bra film och längtan efter “Kodnamn Lisa” är riktigt riktigt stor!
24-1261