Julfirandet

Ja, jag tänkte att ja kunde dra igenom lite snabbt hur jag har firat min jul.
I söndags åkte jag hem från Karlstad efter att ha fotat Raubtier, Pain och Sabaton som ni kan läsa om HÄR och som vanligt så blev det försening med SJ’s tåg så var väl hemma strax efter 12 på dagen ungefär och sen tillbringade jag hela eftermiddagen med att redigera och ladda upp bilderna på Crankitup.
Efter detta så for jag hem till mor och far där ja fick mig lite mat och så satt vi hela kvällen och skrattade och pratade och kollade på Bingolottos uppsittarkväll och så sov jag över där.
I måndags på självaste Julafton så åt vi lite gröt till frukost och sen tog jag och pappa en promenad hem till mig för att hämta ett par julklappar som jag glömt att få med mig kvällen innan. När vi kom tillbaka hem till dom så gick vi alla tre hem till mormor där hela tjocka släkten var samlad för att fira, alla utom kusin Jennifer som har flyttat uppåt i landet p.g.a. en stigande karriär inom arbetslivet.
Det var alltså jag, mamma, pappa, mormor, köpi, kusin Jimmie, Dalida, moster Susanne, Nisse, kusin Johannes, morbror Chrille, kusin Denise, mormor Leena och Köpi som samlades hos mormor för att, som alltid, mysa, äta massvis med god mat, dela ut julklappar, titta på Kalle och umgås.
Vi satte oss till bords och det var knappt att vi fick plats av all mat som fanns där. Vi snackar kokt potatis, Janssons frestelse, korv, köttbullar, sill, karelsk gryta, mormors underbara hembakta bröd, julskinka, ägg och massa annat gott! Till detta fanns det julmust, fanta, cola, vatten, julöl och Finlands nationaldryck Koskenkorva. Vi kan kort och gott säga att jag blev mätt efter allt detta!
julmat
Efter att vi avnjutit all mat och alla hamnat i årets största matkoma så gick vi in i vardagsrummet och satte oss för att koppla av och vänta på tomten, som väldigt snart kom och delade ut alla klappar. Smtidigt som detta gjordes så gick Kalle Anka och alla hans vänner på TVn i bakgrunden.
jultomten
Som ni ser så blev lilla Kusin Johannes väldigt glad för att Tomten tittade förbi
julklappar
Efter att alla klappar delats ut så gick några ut i köket för att spela ett spel som Johannes fick, Tjuv och Polis (handlade det om men vet ej vad det hette) och det var sex vuxna plus Johannes som spelade och INGEN fattade hur det skulle spelas, det var minst sagt väldigt roande att lyssna på deras överläggningar över hur allt skulle göras.
spel
Efter att de spelat klart spelet så samlade alla i vardagsrummet igen för lite fika som det var få som orkade men när mormor ställde fram glasstårta så kände jag och Jimmie att vi fick offra oss lite så att säga 😉
Strax efter åtta på kvällen så samlade vi ihop våra klappar och grejer (jag fick massvis av mormors hembakta bröd vilket räckte för att göra mig glad) och gick hem till mamma och pappa igen där jag tillbringade ytterligare en natt.
Det var en väldigt trevlig julafton med mycket mat, många hetlevrade diskussioner som frambringade många goa skratt! Tack till alla som var där och förgyllde min dag!
Juldagen blev väldigt lugn, vaknade och åt gröt, kollade på Ronja Rövardotter som jag råkade hitta på TVn och som jag inte sett på säkert 10 år! Efter det så blev det julbord ytterligare en gång
julbord
Och efter detta så var det dags för mig att åter bege mig hemmåt efter ett par dagar på vift och äventyr. Det var en fantastiskt mysig julhelg med alla nära och kära som jag sent kommer glömma!