Johan Falk 12: Kodnamn Lisa

481935_556668557677430_124859746_n

Frank Wagner (Joel Kinnaman) ligger och sover med sin familj i lägenheten i Göteborg. Alla deras personliga tillhörigheter är nedpackade i flyttkartonger. Kontraktet till hans livs dröm, bistron vid den franska kusten, ligger på köksbordet tillsammans med ryggsäcken med alla pengar som han sparat ihop under åren som infiltratör åt polisen. Plötsligt bryter en grupp tungt beväpnade män sig in i lägenheten. Frank reagerar snabbt och lyckas fly med sin familj, hem till den ende han nu kan lita på: Johan Falk (Jakob Eklund). Samtidigt som de undrar om det kan vara så illa att den värsta mardrömmen nu är här, att Franks samarbete med polisen till slut avslöjats, så sker ytterligare attacker i Göteborg mot både gangsterledare och poliser.

Inlägget inhåller spoilers och ni som absolut inte vill veta ett dugg om fimlen bör sluta läsa NU
Seth Rydell sörjer sin bror som blev dödad i förra filmen och sorgen och förvirringen som spelar i hans huvud känns enda ut igenom skärmen.
Frank och hans familj blir utjagade ur sin bostad mitt i natten och söker hjälp hos Johan. Han är skräckslagen och förtvivlad och han får snabbt reda på att han blivit avslöjad i den undre världen.
Johan, Patrik och de andra poliserna från GSI gör allt de kan för att hjälpa honom medan resterande poliskår är ute efter honom, precis som alla med kriminella kontakter i Göteborgs område.
Mycket action, enorm spänning, ilska, lojalitet, kärlek och vänskap. Detta är nyckelorden för filmen som enligt mig absolut är värd en sväng på bioduken och inte bara hamna i DVD-hyllan på Åhlens. 2013 gör en fantastisk start med denna rullen och jag kan inte göra annat än att rekommendera den till ALLA!
Filmen ger mig tårar i ögonen, rysningar över hela kroppen och en enorm hjärtklappning, och allt detta genom hela filmen! Detta är utan tvekan den bästa filmen om Johan Falk sedan 1999 när Noll Tolerans kom ut.
Joel Kinnaman gör ett sånt jäkla bra jobb att jag inte ens vet hur ja ska beskriva det. Att han fått en karriär i USA är han absolut värd!
Det som även slår starkt i mitt hjärta är att man i slutet av filmen ser den riktiga “Lisa” prata om sitt liv, vad han förväntade sig av polisen och vad han fick, det gör ont i mig att höra berättelsen om hur han kämpat, offrat sitt liv och utsatt sin familj för hot, smärta och rädsla och inte få ett skit tillbaka av de som han jobbat för.
Jag vill ge en stor eloge till alla som haft med denna filmserie att göra, ni har gjort ett toppenjobb!