Hotellweekend på First G i Göteborg

I fredags bar det iväg till Göteborg för en liten hotellweekend med flickvännen. Ett litet försenat firande av vår 5-årsdag i Oktober. Jag hoppade på hennes tåg från Karlstad och det var så fullt att vi fick sitta på olika platser i vagnen och vi satt mest och tittade på varandra och skrattade åt folk i vagnen. Folk stod längs hela tåget så jag hade lite tur som ens hittade en ledig plats att sitta på.
2014-11-14 13.55.19
Vi checkade in strax före 15-tiden på First G precis över centralstationen och möttes direkt av rosenblad, frukt, godis och champanie på rummet. Allt detta ingick i “Make Love i Göteborg”-paketet som vi hade bokat in oss på.
Vi har bott en natt på samma hotell en gång tidigare och då hade vi ett rum på 5:e våningen med utsikt över “innegården” och andra hotellrum vilket kanske inte var det roligaste men denna gången fick vi ett rum som låg högst upp på 7:e våningen och hade utsikt över stan och “Läppstiftet”, väldigt nöjd med detta.
RobertQvistPhotography-3
RobertQvistPhotography-1
RobertQvistPhotography-5
RobertQvistPhotography-2
2014-11-14 14.46.52
Vi lämnade våra grejer på rummet och började strosa runt i Göteborg direkt, en härlig promenad blev det, bland annat en sväng inne på Nordstan.
Vid 18-tiden så gick vi till Jensen’s Bøfhus där vi hade reserverat bord i förväg. Väldigt mysigt ställe, ganska låg ljussättning med mycket levande ljus och varm och skön stämning.
Vi blev båda väldigt sugna på deras färdiga trerätters Gourmet meny som ni ser på bilden här nedanför med alla de tre rätterna som vi åt. Som förrätt blev det en räkcocktail med väldigt många och goda räkor, sallad och en bit bröd till det. Huvudrätten blev en whiskeybiff (vem kan motstå en maträtt som heter så? 😉 ) och till der fick man whiskeysås och pommes. Eferrätten fick man välja själv och det blev en Belgisk chokladkaka med jordgubbssås, mjukglass och hackade hasselnötter. Vi var minst sagt mätta när vi gick därifrån och jag kan verkligen säga att allt var fruktansvärt gott och det var första men absolut inte sista gången jag åt där!
slide_45_2
Efter detta drog vi oss tillbaka till hotellet, korkade upp skumpan och kollade på Idol. Vilka rysningar man får när Josefine sjunger Bonnie Tyler asså… shit vilken röst!
Lördagen började med en fantastisk frukost som vanligt när man är på hotell och sen blev det ytterligare en sväng till Nordstan där jag bland annat köpte gaffatejp på Kjell & Company och mängder med t-shirts på Stadium (Sara köpte även några till mig som en tidig julklapp, tack gumman!).
2014-11-15 10.05.44
På kvällen så blev det en liten tur med spårvagn och en liten promenad, som blev betydligt längre än tänkt eftersom vi gick fel ett par gånger. Till slut hittade vi till Texas Longhorn på Södara Vägen och hade riktigt flyt eftersom det bara fanns två lediga platser i hela lokalen. Vi beställde var sin “The Ugly American”-burgare och lite dricka och satt och trängdes mellan två andra par men det var trevligt och god mat blev det här också!
2014-11-15 16.24.37
2014-11-15 16.42.35
Efter måltiden gick vi iväg till Liseberg för att beskåda alla deras juldekorationer och lampor över hla parken. Spelade p ånågra hjul och köpte varm choklad som verkligen var varm och hade det väldigt mysigt trots att det inte fanns minsta snöflinga på marken (bortsett från de få ställen där de hade slängt ut konstsnö). Kvällen avslutades med lite TV-tittande på hotellrummet och ytterligare lite skumpadrickande eftersom de hade fyllt på ALLT på nytt på rummet.
RobertQvistPhotography-11
RobertQvistPhotography-10
RobertQvistPhotography-9
RobertQvistPhotography-8
RobertQvistPhotography-7
RobertQvistPhotography-6
RobertQvistPhotography-4
Söndagen började även denna med lite hotellfrukost och när vi hade checkat ut vid 12-tiden så la vi in väskorna i ett skåp på centralen och gick runt på Nordstan, Arkaden, Shock och lite överallt i centrala staden.
15:15 gick tåget tillbaka norrut och vi kunde bara konstatera att det var en helt fantastisk och go helg vi hade haft! Denna underbara helgen med min älskade Sara kommer jag leva länge på!
Kvällen avslutades med en liten promenad med Hanna för att försöka förbränna iallafall en liten bråkdel av all god mat och dricka man fått i sig under helgen. Var dock värt varenda kalori för en helg när jag ätit så mycket ny och god mat var väldigt längesen jag upplevde!