Fredagen den 13 – Photoshoot

Ja denna kvällen va lite kaotisk…
Inte speciellt mycket som gick bra tbh…
Började med att paret jag skulle fota blev ca 45min sena så vi förlorade en hel del ljus ute pga det.
När vi väl kom ut så va de ganska kallt så de va jobbigt för dom att se ut att ha de varmt och mysigt.
Jag kom på efter en del bilder att jag hade exponeringskompensation på -5 vilket förklarade varför bilderna blev så förbannat mörka vilket jag inte hade lyckats hitta felet på. (Fotade solnedgången igår och körde ner kompensationen i botten för att få coolare färger och glömde den där… duktigt av mig…)
När jag väl kom på detta fel så hade vi förlorat ännu mer ljus och värme ute så allt blev bara kaotiskt enligt min mening, men dom var tappra och kämpade på! Hey dom fick kyssas, mata varandra med jordgubbar och dricka gott så dom klaga ju inte i slutänden^^
Väl hemma så upptäcker jag att jag helt glömt bort att göra backup på inställningar, actions och presets i Ps & Cr, fick lite hjärtstillestånd då faktiskt…
Till slut lyckades jag få in bilderna i datorn och som sagt, de första seten med bilder är i princip värdelösa eftersom det var mörkt och jag körde med lite högre ISO för att försöka ljusa upp bilderna innan jag fattade vad felet var. Men de blev ändå ganska många bilder som funkar och jag som absolut är nöjd med!
Hur som helst så va de en mycket trevlig kväll och man lär sig av sina misstag så hädanefter kommer exponeringskompensation vara den första grejen jag kollar om jag får mörka bilder.
Här har ni några smakprov på de bilderna som jag faktiskt fick: