Camera Raw -vs- Lightroom

När jag fotar så fotar jag enbart i RAW-format, detta på grund av den frihet man får vid redigering och den okomprimerade kvaliteten. Jag har sedan jag började fota i RAW bearbetat filerna i Camera Raw i Adobe Photoshop/Bridge, tycker dock att interfacet är tråkigt och för ljust. Jag gillar att se mina bilder mot en mörk bakgrund.
Detta kan ju enkelt lösas med att jag byter till Lightroom, right?
Har försökt i över ett år att gå över till Lr, men jag klarar det verkligen inte.
Jag älskar designen, funktionerna, import, export… ALLT! Tycker väl dock att gränssnittet är lite väl ihoptryckt jämfört med Cr, vilket givetvis kan bero på att det finns så ofantligt mycket mer i Lr som kan göras…
Bridge har EN fördel, det är ett gratisprogram (som följer med när man köper Photoshop). Lightroom kostar ju en hel del och man kan ju inte ha lager o.s.v. (utan plug in) i Lr vilket är den stora fördelen med Ps.
Jag använder Lightroom i studion när jag plåtar, enbart pga tethered-shooting, sjukt smidigt och kraftfullt! Men annars så är jag faktiskt för van vid Bridge för att jag ska klara av att lämna det helt. Känns hemskt eftersom det som sagt inte finns en enda grej bortsett från priset som gör att Br slår Lr.
Ni som kör fotar RAW, vad kör ni för nåt?