the Big 4

Yes då va det måndag igen och min Metal-weekend är över!
I fredags var det som ni vet Graveyard, Sabaton och Iron Maiden som lirade på Ullevi och det var en magisk kväll!
Igår så åkte jag tillbaka mot Göteborg och Ullevi, denna gång för att se the Big 4 som består av: Anthrax, Megadeth, Slayer & Metallica i den ordningen.
Jag åkte med Brolle, Ohlsson, Jonna och Rebecka ner till Götet, gick runt där hela dagen och tog det lugnt, åt lite och till slut så kom Daniel och gjorde oss sällskap också precis före “avspark”.
Väl inne på Ulle vi va det 55 696 personer (ca 550 mindre än Maidens 56 245) som kom för att kolla när Metallica-sångaren James Hetfield gjorde entré på scenen kvart i tio. Många kom precis innan dom gick på scenen och jag tvivlar på att många hade stannat kvar efter deras spelning om de inte hade vart sist på programmet.
Anthrax va som sagt först och det var inget vidare drag alls, ljudet var fruktansvärt dåligt och jag som denna dagen hade sittplats på läktaren kunde inte urskilja ett enda ord som sångaren fick ur sig. Det var på tok för mycket bas vilket gjorde att allt annat ljud drunknade i det.
När Megadeth gick på så märkte man direkt att det var bättre ljud så här kunde man ju välja att njuta eller inte. Helt okej band för min smak, skulle allt kunna tänka mig att lyssna på dom igen om det är så.
Slayer kom in som band nummer 3 in på scenen. Nu börjar det bli mer hurrarop och skrikanden från publiken men fortfarande ser jag inte EN ENDA person som faktiskt står upp på läktaren och jag kände att vad är detta för mesigt folk? Är det en hårdrockskonsert eller vad? Det blev iallafall en hel del applåder, skrik o.s.v. till skillnad mot de första två banden.
Efter att Slayer gick av scenen så började blodet pumpa och man kände i luften att snart kommer det som alla väntar på. Vi på läktaren kom igång och gjorde vågen upp, vi gjorde den ner och vi gjorde den runt Ullevi. Efter lite tappra försök fick vi även igång “andra sidan är ni klara?” och fick bra respons av läktaren på andra sidan stadion.
När Metallica klev in på scenen så exploderade Ullevi och ALLA stod upp, äntligen! Dom startade starkt med Hit the Lights och Master of Puppets, senare kom Seek & Destroy som jag personligen tycker var en av de två höjdpunkterna på spelningen. Hela Ullevi skrek Seek & Destroy med sina händer uppe i luften och det var helt enkelt magiskt. Fin allsång under Sad But True och som avslutning, höjdpunkten på kvällen så rev de igång Enter Sandman! Vilket tryck det blev när man hörde de första tonerna till introt efter att Fade to Black hade spelats klart. Här va nog Ullevi på bristningsgränsen! Blev dock väldigt missnöjd när det inte kom några smällare och fyrverkerier på slutet vilket det hade vart i mitten på showen, men man kan kanske inte få allt 😉
Fram till hit så hade dagen och kvällen varit helt underbar! Men det var nu all skit började…
När vi tog bilen från Ullevi så stod polisen och dirigerade om vägen vilket gjorde att vi inte kunde ta den vägen vi hade tänkt, detta fick oss att ta en annan väg och nästan köra på Mikkey Dee (trummis i Motôrhead) som sprang ut mitt i vägen för att komma till andra sidan, men Brolle lyckades undvika honom som tur var.
Vi kom till slut ur Göteborg men när vi skulle svänga in mot Trollhättan på 44an så kom det en herrans massa vägkoner från ingenstans och Brolle fick tvärnita och väja dör dom vilket fick oss att åka mot Uddevalla men dit skulle vi ju inte så vi fick ta en redig omväg genom skogen mitt ute i ingenstans. Där inne så träffade vi Bambi som Brolle höll på att köra på men han lyckades undvika även detta! Tredje inbromsningen denna natten. Men vi kom till sist fram till McDonalds på Överby som vi hade tänkt äta på. Väl inne så ser vi massa praktikanter, en kassa öppen och en låång kö!
Till slut kom vi iallafall fram till kassan och beställde vad vi ville ha, jag och Brolle beställde 5st cheeseburgare ihop, 20min senare så fick vi äntligen våran mat. Under de 20 minuterna hade vi svurit, pustat och t.o.m. övervägt att gå in i köket och steka den där jävla hamburgaren själva!
Till sist fick vi iallafall i oss våra burgare och så drog vi hem till mig där dom släppte av mig. Jag kom i säng nästan prick 04:00… Då var jag trött ska ni veta!
Det var en underbar dag, underbar kväll och… intressant natt. Tack till er som va med!
Här kommer lite bilder från Dagen/kvällen:
Bild 1. Brolle laddar med RedBull
Bild 2. Ohlsson läser på om senaste finanskrisen innan han går in på arenan
Bild 3. Jonna va peppad och Rebecka va lite trött och varm
Bild 4. Precis efter insläpp
Bild 5. Strax innan Metallica kom in så va de betydligt mer folk där än i början av kvällen!
Bild 6. En fin solnedgång fick vi också!
Bild 7. Fullt ös!
Bild 8. Dunder och brak!