Kompaktkameran i skuggan

Ja jag tror verkligen det.
iPhone 4 har en kamera som är på 5 megapixlar. Gissningsvis så har iPhone 5 (4s…?) en kamera på 8 megapixlar. Vissa androidlurar har idag 8 eller t.o.m.10mpix. Det är ju verkligen en piont-and-shoot. Man har med sig den ÖVERALLT. Vissa sitter ju och twittrar när dom är på dass liksom haha. Skulle man rtåka se nåt häftigt på stan så är väl chansen inte så stor att man har med sig sin riktiga kompktare så då tar man snabbt upp mobilen och knäpper en bild.
Om tillverkarna lägger in en lite sjystare lins som har bättre zoom än den skiten som finns idag och kanske t.o.m. ger möjlighet att ändra bländare, slutartid och ISO… vad ska vi då med kompaktkameran till? Det enda som säger emot just nu är ju kvaliteten på bilderna. Mobilkameror är inte såpass bra att man tar seriösa kort för att göra större förstoringar med den, det är för mycket färgbrus o.s.v. i bilderna men annars så hade det ju faktiskt funkat utmärkt!
Så vad tror ni, kommer mobilkameran konkurrera ut kompaktkameran och i så fall när?
Jag ger det… MAX 3 år, inte en dag till!