Lightroom 4 BETA

Yes nu har den senaste betaversionen av Lightroom kommit ut och är gratis för nedladdning en viss period.

Nyheterna är bland annat att man kan skapa foto-böcker direkt från programmet, och antingen spara dom som PDF-filer eller skicka iväg till ett företag som trycker om på riktigt.

Stöd för GPS-positionering i bilderna med hjälp av Google Maps finns också nu, stöd för att maila bilder direkt från programmet utan 12.000 egna konstgjorda steg samt bättre stöd för videoredigering.

Det sista ser jag personligen som väldigt meningslöst, varför skulle man skaffa Lightroom om man vill greja med film? Då är det Premire ett bättre alternativ? Men men alla har sin egna smak och det finns väl alltid nån som hade skällt om det inte hade funnits i programmet alls.

En ytterligare stor grej som är omgjord är att reglagen “Recover” och “Fill Light” nu heter “Highlights” och “Shadows” och dessa är också fruktansvärt förbåttrade har jag märkt på mina små tester!

Beta-versionerna för LR har oftast funnits i ca ett år innan den riktiga versionen kommer ut, jag hoppas att Adobe skyndar på lite denna gången för jag har bara testat LR 4 Lite och älskar det redan!

Vad använder ni för redigeringsprogram?

– Photoshop (lagerversionen)
– Phoroshop/Bridge (Camera Raw)
– Lightroom
– Annat
Skriv en kommentar om vad du föredrar!