Bokrecension – All Access av Alan Hess

För ett par veckor sedan så beställde jag en bok på nätet, fick den förra veckan och nu har jag äntligen läst klart den. Boken heter “All Access: Your Backstage Pass to Concert Photography” och är skriven av Alan Hess, en konsert- och eventfotograf från San Diego i Kalifornien.

Boken handlar om alla utmaningar som ställs på konsertfotografer. Dåliga ljusförhållanden, med motiv som ofta rör sig fort på scenen, svåra utrymmen och problemet att man inte kan ta om en ny bild ifall den förra blev dålig som man kan i en studio.

Man får se massvis med fantastiska bilder som Alan har tagit under alla sina år som fotograf och han har även intervjuat ett par andra fotografer för att de ska få ge tips och råd till alla som vill läsa.

Boken är skriven på ett bra språk, de facktermer som används förklaras bra och han går verkligen igenom precis ALLT man behöver veta för att bli bra inom yrket. Allt från vett och etikett i fotodiket, till hur och vilka man tar kontakt med för att få fota. Han går igenom hans favoritinställningar på kameran vid olika situationer från den lokala puben till den stora festivalen i huvudstaden. Också allt från att välja rätt utrustning och kamerainställningar, att förhandla rätt att publicera eller dela foton samt hur man bäst gör för att redigera sina bilder i efterbehandlingsprogram som Lightroom och Photoshop.

Riktigt grym bok som alla som är det minsta intresserade borde läsa, är man inte intresserad så blir man det! Jag har länge varit intresserad, jag har dessutom sett en lång video där han förklarar det mesta i boken, så det mesta visste jag redan, men trots det kunde jag inte lägga ifrån mig boken! Riktigt grym bok!
Alanhessphotography.com