Death Destruction + In Flames, Folkets Hus, Trollhättan

Ja igår var det livat! Började köa utanför Folkets Hus med Joella, Josefine och Blubb runt 18-tiden. Dörrarna öppnades runt 19 och så gick vi upp till Apollon. Vi var bland de första och hamnade i andra raden i publikhavet. Lokalen var totalt fullspäckad med folk.
När förbandet Death Destruction gick upp på scenen så var de väldigt lågmält, även för ett förband. Ett par händer i luften men enligt min mening ingen direkt power i publiken.
Aldrig hört DD live innan men lyssnat lite på spotify och det är riktigt go musik tycker jag, dock får jag väl erkänna att jag föredrar Dead by April (Jimmie’s andra band) mer pga att jag gillar blandningen av sång / growl. Hur som helst, bra skit!
När dom började plocka bort DD’s utrustning så tycker man (eller i alla fall jag) att publiken borde slappna av lite och bara invänta nästa band, men icke! De var nu det blev som värst. Folk började trängas som galna innan In Flames utrustning ens hade hunnit komma in på scenen och ärligt talat så blev ja lite grinig över det, vad är vitsen liksom? När bandet är på scenen säger jag inget om, men när scenen står tom?
I alla fall så fick man stå ut och efter mycket om och men och massa trängades så kom Anders och gänget upp på scenen och då brast hela stället! Trycket blev ännu värre och ljudnivån ökade drastiskt!
I stora drag så var spelningen okej. In Flames gjorde självklart sjukt bra ifrån sig och dom va lika stabila och grymma som alltid! Dock så gjorde trängseln att man mer eller mindre bara kunde stå på sina 20 kvadratcentimeter. Hade man svimmat hade inte en själ märkt det för man hade stått i exakt samma position ändå. Missförstå mig rätt, det ska vara svettigt och trångt på en konsert men när man måste kämpa en kvart för att få en arm över huvudet och inte längs med kroppen så är de lite väl tycker jag. Ljudet var – där jag stod – hemskt! Deliver Us, Cloud Connected, Only For the Weak och the Mirrors Truth var de enda låtarna som jag faktiskt hörde direkt vilka det var. Clayman fattade jag i mitten av låten vilken det var och resten är jag fortfarande osäker på, så dåligt var ljudet där jag stod. Hörde mest den uppskruvade basgitarren när den fick sina strängar piskade av den fantastiska Peter!
Flera personer trängde sig upp på publikhavet och “simmade” runt tills alla tröttnade på dom och kastade dom över staketet ner på marken, en blev skadad, hur de gick med dom andra två vet jag inte.
Men den saken som faktiskt fick mig arg under kvällen var nåt helt annat! I diket så fanns det totalt 3-4 fotografer med systemkamera som skulle plåta ett par låtar av showen. Och detta gjorde flera av dom med den inblyggda blixten på kameran!! Jag ser inte mig själv som ett proffs på konsertfoto, absolut inte, men det är väl den mest grundläggande regeln av alla att inte fota med blixt! Dels för att det faktiskt är störande för artisten att få massa blixtar i ansiktet men också för att det totalt förstör känslan i bilderna och enligt mig gör dem livlösa.
Nu känner jag att jag har klagat väldigt mycket här men de va en grymt rolig kväll med bra musik (det som hördes *blink*) och jag hade ju trevligt sällskap!
Bästa bilden från kvällen blir på Death Destruction, man kunde som sagt inte ens röra armarna nog att få upp mobilen ur fickan efter det haha