Konsert: Symphony Stars with Danny, Patrik Isaksson & Loreen

Efter att ha, p.g.a. brist av tåg hem till Trollhättan, fått tillbringa natten hos mina kära vänner Emrik och Jenny nere i Göteborg (stort tack hörri) så var det dags att piggna till och dra iväg på ytterligare äventyr. Det skulle bli ännu en kväll fylld med konsertfoto i Göteborg, denna gång i Mölnlycke vid Råda Kyrka.

Ulf Wadenbrandt tillsammans med Symphony Stars skulle framföra en konsert för att fira Församlingens 300-års junileum tillsammans med församlingens egen kör, en barnkör, Danny, Loreen och Patrik Isaksson.

Jag måste erkänna att detta skulle det visa sig blev min klimatmässigt värsta konsertfotografering hittills, låt mig förklara varför:
Jag är inte alltid lika smart som man hade hoppats, inför helgens konserter tog jag med mig så lite som möjligt till göteborg. Kameraväskan, datorväskan en väst för att ha på utanpå en tröja… and that’s it! Fredagens fotande var inga som helst problem då jag fotade inomhus i ett varmt Scandinavium, men när jag kom till platsen på lördagen (som Jenny faktiskt var väldigt snäll och körde mig till på väg till sitt jobb, tack igen!) så började jag direkt ana problem… Det hade regnat där sedan dagen innan och konserten skulle hållas på en gigantisk gräsplan med en stor fin scen på. Det blåste kallt, det regnade och det var lerigt. Mina kläder var inte i närheten så tjocka och varma som man hade kunnat hoppas på och mina stor blev leriga och genomblöta vid första nedtramp på planen. Jag fotade genrepet från scenen och allt gick kanonbra men på kvällen när själva konserten var så ville man ju såklart få så bra bilder på artisterna som möjligt och att stå på scenen bakom dom är ingen större hit då, dessutom var gräsmattan vid detta laget såpass nedtrampad att det mest var lera som mina skor gick igenom direkt, mina svartvita skor var nu totalt bruna och det var även nära att jag halkade då och då när man bytte fotoplats, därför blev det till slut så att jag mer eller mindre stod stilla för att det inte skulle bli värre eller att jag skulle ramla och förstöra kameran.

Som tur var så löste sig allt i slutändan, jag fick kanonbilder, jag tappade ett displayskydd till kameran någonstans men annars inga problem med utrustningen och tack vare pappa som kom och hämtade mig OCH som hade med torra sockar och skor åt mig så slapp jag bli sjuk.

Jag hade en kanonkväll! och jag skulle absolut göra om det, fast nästa gång så kommer jag lära av mina misstag och ta med mig tjockare kläder och kraftigare skor.
Som sagt, en kanonkväll med massa bra musiker, trevliga människor och kanonbilder.