WWPW 2012 i Trollhättan

Ja i lördags så bar det iväg på fotopromenad med 16 andra från området. Det var då dags för oss att förgylla vårat fotografiska liv genom att vara med i World Wide Photo Walk 2012! Jag höll i en av 1339 promenader runt om i världen tillsammans med 16 av 32,006 personer som knallar runt på en och samma dag! Rätt mäktig känsla tycker jag! Detta var femte året i rad som eventet har hållits och det var första gången jag var med. Det var dessutom så att jag beslöt mig för att leda en Walk själv eftersom det inte fanns någon i närheten, inte ens Göteborg när jag reggade mig som ledare så jag kände att det var bäst att någon skulle ta tag i de om nåt skulle hända. Och jag är glad att jag gjorde det!
Man lär känna massa andra människor med samma intresse, man får frist luft och man får fota! Kan det blir så mycket bättre?
Snabbt om hur WWPW funkar:
– Man träffas vid en bestämd mötesplats
– Man går rundan
– Man sätter sig på en restaurang eller ett fik och tar en bit mat, snackar om dagen, visar sina bilder från dagen och bara pratar skit.
Det blev bestämt att vi skulle gå en runda på ca 5km men jag märkte fort att vi inte skulle hinna med att gå hela rundan som planerat. Eftersom vi var såpass många personer som skulle äta tillsammans så var vi tvungna att boka bord på O’learys som bestämdes som avslutspunkt. Vi möttes upp och började gå 13:00 och jag tänkte att 5km borde man väl klara på 2 timmar men som en säkerhetslina så bokade jag bord till 15:30, vi hade alltså 2,5 timmar på oss att ta oss runt hela rundan. Som sagt så märkte jag fort att det inte skulle gå och blev därmed stressad, kontrollfreak som jag är men jag hoppas att ingen av deltagarna märkte det allt för tydligt. Till slut så kände jag jag får ge fasen i att stressa, det viktiga är ju inte att ta sig runt rundan utan att ha trevligt och ha de bra så de va bättre att ta de lugnt och bara vika av mot restaurangen när jag såg att tiden började bli knapp.
Vi klarade väl kanske av 70% av rundan vilket ändå får anses okej. Detta är trots allt första gången jag någonsin är ensam ledare för en såhär stor grupp med okända känniskor och jag lär mig fort av mina misstag så nästa gång kommer jag antingen se till att vi har mycket mer tid eller korta ner rundan till kanske 2-3km max. Vi gick genom några av stadens parker, pratade, skrattade och hade hur trevligt som helst! Väldigt trevliga människor som kom till min Walk måste jag säga! Några uteblev som hade tänkt att vara med vilket var tråkigt men sånt får man nästan räkna med i liknande situationer, alltid någon som får förhinder tyvärr.
Efter ungefär halva rundan så började det tyvärr också dugga så vi hade inte vädret med oss till 100% men det blev aldrig någon störtskur så det var ingen större katastrof.
Maten på O’learys var god och vi fick alla sitta inne i värmen och koppla av och bara slöprata och efter lite mat och dricka så började alla dra sig hemåt sakta men säkert.
Mycket trevlig dag och jag vill skicka ett välriktat och stort TACK till alla som var med mig på detta äventyret
Här nedan följer några av bilderna jag tog under promenaden, ägnade mig dock mer åt att “dokumentera” alla andra än att fota för min egen del men ett par bilder fick man allt 🙂
Klicka på “more” för att se bilderna!

[layout width=”100%”]

[/layout]
[clearfix]
[layout width=”50%”]

[/layout] [layout width=”50%”]

[/layout]
[clearfix]
[layout width=”50%”]

[/layout][layout width=”50%”]

[/layout]
[clearfix]
[layout width=”50%”]

[/layout] [layout width=”50%”]

[/layout]
[clearfix]
[layout width=”50%”]

[/layout] [layout width=”50%”]

[/layout]
[clearfix]
[layout width=”50%”]

[/layout] [layout width=”50%”]

[/layout]
[clearfix]
Och som ni kan se här så hade vi med oss en liten go flicka med som ville se hur de va att va ute och fota, de ska börjas tidigt! 😉
[layout width=”50%”]

[/layout] [layout width=”50%”]

[/layout]
[clearfix]