Konsert: Wermlands Salonger @ Clarion Hotel Post

Igår så drog jag efter att ha blivit tillfrågad av Sandra Zackrisson att fota en show dom kallar för Wermlands Salonger som de körde på Clarion Hotel Post mitt i Göteborg. Sagt och gjort så drog jag dit och möttes av en fantastisk sal med fin belysning och massvis med bord med finporslin på. Direkt när jag satte foten där inne så visste jag att jag ville köra en HDR-session där inne… Men med tanke på att det var mysljus och att jag inte hade ett stativ med mig så va de inte ens nån idé att försöka av uppenbara skäl, får försöka ta kontakt med dom istället och fråga om man kan komma på besök där nån gång! 🙂

Väl på plats så mötte jag också Sandra som visade mig runt och det var alltså i tidigare nämnd sal som själva spelningen skulle komma att äga rum. Som sagt innan så var det i rummet mysljus, väldigt fint, väldigt vackert… och en ren och skär mardröm för att fota i! Det finns dåligt ljus… och så finns det DÅLIGT ljus, oftast på konserter så är det dåligt ljus i form av ett platt rött ljus som förstör många bilder, i detta fallet kändes det som att man hade 2-3 vita strålkastade som belyste större delen av scenen men med kanske 40-50% kraft. Som åskådare så räcker detta absolut utan tvekan så för att titta på så var ljuset bra! Men för att kunna fota med så låg ISO som möjligt och ändå så snabb slutartid som möjligt för att få personerna på scenen skarpa så var det en utmanande situation!

I den första pausen så stod jag på sidan av scenen och kollade genom bilderna i kameran men i andra pausen så fick ja hänga med upp i gängets loge och hänga med dom lite där, de va betydligt roligare att fördriva tiden där med alla än att stå där nere och kolla på alla människor som fick massa god mat och vin och grejer haha!

Showen bestod denna kvällen av tre akter med lite folkmusik som bjöds på av bl.a. två tjejer på var sin fiol och de andra två akterna i lite rockigare stil. Soundcheckingen gjordes till små delar ur Queens “Show Must Go On” vilket i princip gjorde mig lycklig så de räckte haha. Även senare under sista akten när de spelade låten så fick jag rysningar på armarna och i nacken! Har hört Sandra sjunga en hel del innan men man tröttnar aldrig på det, speciellt inte när de kommer såhär legendariska låtar! Hennes kollegor på scenen var bl.a. David Nilsson och Matilda Lundström, väldigt bra energi och sånger från deras sida också! Sista låten som Wermlands-gänget körde var “Proud Mary” som – för de som inte vet – är en gammal Creedence Clearwater Revival-klassiker som verkligen fick igång publiken! De börjades hoppa och studsa och bugga framme vid scenen.
Som sagt en utmanande kväll och en rolig erfarenhet rikare! Härligt gäng på scenen som det rockade härligt om! Tack hörrni!