Bingolotto: Susan Boyle & Jill Johnson

En utmanande men jätterolig dag!
I tisdags kväll fick jag en lite sista minuten-förfrågan om ja ville haka på ner till Göteborg igår och plåta lite spelningar och självklart ville jag det! 09:25 gick tåget från trollhättan och strax före 11-tiden så mötte jag upp med Ulf Wadenbrandt vid Gamlestan i Göteborg tillsammans med hans orkester. Det som skedde denna dagen var genrep och inspelning av 2 musikakter med Susan Boyle & Jill Johnson för ett framtida avsnitt av Bingolotto.

Först blev det lite genrep i källaren av huset, första och enda repet innan det var dags att gå upp i studion, det visar vilken grym grupp som Wadenbrandt har samlat ihop, ren och skär talang!

Väl efter en knapp timmes genrep så va de dags för att knalla upp till studion för 5min genomgång och rep innan de va dags att börja filma. Först så sattes all publik på plats och applåderna dundrade i studion när Jill gick in på scenen mitt i rummet. Hennes låt kördes igenom 4-5 gånger just för att de skulle vara säkra på att de fick en bra tagning, bra kameraåkningar o.s.v. Men för hennes skulle så hade de räckt med en gång för första gången satt allt klockrent (enligt mig i alla fall) Ljuset var helt okej men jag trodde ärligt talat att det skulle vara bättre i denna typen av TV-studio. Eftersom detta uppträdande ägde rum i mitten av rummet så var det förhållandevis enkelt att fota trots alla TV-kameror och riggar som var i vägen och eftersom det också var första gången jag var i en TV-studio och inte riktigt kände mig som “hemma” så var jag såklart väldigt försiktig av mig för att inte vara i vägen för någon som jobbade o.s.v.

Efter Jills uppträdande var det dags för Symphonified Symphony Orchestra och Susan Boyle att inta scenen. Återigen så var huvudartisten i princip mitt i rummet på en hyffsat väl upplyst scen så det var inga problem att fota henne. Däremot de två orkestrarna och kören som också uppträdde var en aning värre. Som att det inte skulle räcka med massvis med folk, kameror och kamerariggar överallt så var dessutom på ena sidan en stor läktare i vägen för orkestern och på andra sidan var det en gigantisk pelare mitt i rummet, ytterligare problem gavs såklart av att orkestern var väldigt lätt upplyst så ISOn fick jobba rätt kraftigt under denna stunden.
Så denna dagen gav mycket utmaningar men också mycket nöje! Det må kanske inte ha varit så lätt att fota i en TV-studio som jag hade förväntat mig men det var en väldigt rolig upplevelse och jag skulle göra om det på stört om ja fick chansen! 🙂

Bilder från studion kommer när jag fått klartecken men här är ett par från genrepet i husets källare!