Konsert: Dökött & The Scams live at Backstage Rockbar

Dökött

Ja denna helgen har det vart fullt upp! I fredags så var det spelning på Backstage Rockbar och jag drog dit för att fota Dökött som mitt första provjobb åt Crankitup. Lokalen var full till bristningsgränsen och alla ville höra “Tuttar Överallt”. Runt halv tolv drog bandet igång och det var knappt att jag lyckades ta mig fram till scenen men lite stalltips från BS egna fotograf Mich så gick det till slut. Jag och han hoppade fram och tillbaka hela kvällen och plåtade och duckade för flygande flaskor och glas som folk ur publiken tappade och kastade, lyckades sätta ena knät i en glasbit en stund in på spelningen men de gick fint.

Ljuset var det i all välmening det värsta jag någonsin har fotat i tror jag. Ett par färgade spottar bakom artisterna och nån gul/vit framför, dessutom på väldigt låg styrka kändes det som så det var verkligen en utmaning att fota där. Tidigare spelningar jag har gjort så har jag i alla fall kunnat plåta med låg bländare och hög ISO men i detta ljuset så var det blixt som gällde och inget annat!

Utöver det så var det en grym kväll, bandet körde på för fullt och publiken älskade dom! Hits som Motala Folkracefestival, Ska vi Grilla, Fingret i ett Järnrör och Tuttar överallt gjorde att publiken skrek så de säkert hördes till andra sidan stan! Säkerhetskedjan som var framför publiken flyttade sig en bra bit under kvällen i murbruket efter allt enormt tryck och jag kan ärligt säga att jag bara väntade på att den skulle brista och publiken skulle hamna över mig! Som tur var så hände inte detta 😉 haha

 

The Scams

Denna kvällen var lite mer av det lugna slaget. Väldigt mycket folk i baren, resultatet av lönehelg helt klart! Bandet var taggat och ville ut på scenen men folket var allt för sega och orkade inte ta sig till scenen på ett tag så spelningen fick skjutas upp ca 20min, väldigt synd eftersom grabbarna i Scams var taggade! Men till slut så gick dom på och då började folk komma fram för att röja lite. Hits som Bombs Away, Thrill is on och I’m not alone gjorde att det trots den lilla publiken jämfört med fredagen på Dökött blev fruktansvärt mycket varmare i lokalen! Både jag och Mich va genomblöta av svett i slutet på kvällen och kunde konstatera att det i fredgas i alla fall fanns lite luft kvar i lokalen vilket det inte gjorde denna kvällen så all cred till Scams som körde fulla påkar under kvällen!

Vill också rikta ett tack till Freddan och Peter på Backstage som fixade så att jag fick komma och fota med såpass kort varsel!