En fotografs rättigheter

När man söker fotopass till olika event, konserter och modeshower så får man räkna med att få både ett JA och ett NEJ. Ibland blir man tvungen att skriva på vissa avtal om vad bilderna får användas till i framtiden o.s.v. vilket är helt normalt, men ibland så blir man uppmanad att gå med helt otänkbara saker.
För ett par veckor sedan så ökte jag fotopass för att få fota Mando Diao igår i Karlstad. i Fredags fick jag detta korta svaret från en som jag antar är bandets manager eller liknande.

“We can offer you a photo pass in karlstad.
we request all the rights to the photos in all media.
agreed?
xxxxx”

Så dom vill alltså ta över äganderätten av mina bilder och kunna använda dom till precis vad som helst utan att jag får ett öre för det hela.
Personligen förstår jag inte hur band kan kräva detta av en fotograf. Det är som att vi fotografer skulle kräva att få alla rättigheter till bandets musik eftersom vi lyssnat på deras låtar.
Jag har aldrig och kommer aldrig att gå med på liknande villkor och jag hoppas att alla andra fotografer tänker likadant, det kanske får musikvärlden att förstå att man inte bara kan utnyttja fotografer som vill vara snälla och göra lite reklam för bandet för att få grejer gratis.
Jag kan absolut förstå om bandet frågar om de kan få några bilder och använda på facebook eller sin hemsida eller nåt och att min logga får vara med o.s.v., det ser jag inget fel med. Men att kräva rättigheterna till alla bilder, no way!
Har ni fått liknande krav när ni velat fota någonting?
Gick ni med på det?
Vad tycker ni om villkoren?