Nytt filter i kameraväskan!

Okej, så idag köpte jag mig ett nytt filter till kameran, ett Fluorescent FL W-filter. Traditionellt så används detta filtret när man fotar med dagsljusfilm (analog) inomhus där det finns lysrörsbelysning för att bli av med den gröna tonen som ofta blir i sån miljö.
I dagens digitala systemkameror så kan man enkelt bara slå om sin vitbalans till Fluorescent och så är problemet ur världen, men jag ville (efter att ha sett lite hur man kan leka med filtret) köpa mig ett och testa på att fota lite. Det är väldigt användsbart när man t.ex. fotar i solnedgång eller liknande och som ni kan se på bilden här nedanför så man kan även få till schyssta porträtt med denna lila sagolands-färgen

magenta
Foto: Joe McNally

Så för att prata ren svenska: jag har köpt en lila glasskiva idag!
2013-04-04 23.23.34 copy