Konsert: Iron Trooper @ Fallens Dagar

Vad är Fallens Dagar utan lite klassisk hårdrock? Det är ju liksom ett måste! Iron Trooper gästade Backstage Rockbar på kvällen, röken yrde, strängar flög och headbangande hår piskade åt alla håll och kanter.

Med en frontsångare som inte bara utstrålar 80-tal med sitt långa hår och jeansjacka utan som i mina ögon dessutom är lite lik självaste Bruce Dickinson i yngre dar kan det ju knappast gå fel! Trummorna slog, gitarrsträngarna flög och basen smattrade gott i högtalarna. Folk hoppade, headbangade och drack massvis med öl, detta var en kväll in the spirit of new wave of british heavy metal!

Jag körde en snabb promo shoot med grabbarna tidigare på kvällen och man började redan då bli peppad på vad kvällen hade att erbjuda och deras spelning i Backstage’s öltält gjorde nog ingen besviken! Med klassiska låtar som ‘the Trooper’, ‘Run to the Hills’, ‘the Number of the Beast’ och såklart lite allsång till ‘Fear of the Dark’ gjorde att man i slutet bestämde sig för att bara lägga ner kameran i väskan och njuta resten av kvällen och röja med resten av publiken! Underbart band med talang som jag gärna både ser och fotograferar igen!

Iron Trooper Fallens Dagar Promo