Festival: Knorrfest 2013

3 augusti i år så hölls den årliga Trollhätte-festivalen Knorrfest på Knorretorpet i Trolhättan. 10 band hade samlats denna lördag för att lira musik och må gott bland Trollhättans festivalbesökare.

Totalt dök det upp knappt 500 besökare under endagsfestivalen vilket jag personligen tyckte va fruktansvärt lite. Enligt vad som sades så berodde det på att SMHI hade sagt att det skulle bli regn. Som min vän Mich kommenterade det hela “Folk kan åka land och rike runt för att kräla i leran i Göteborg men 10 timmar under en enda dag i Trollhättan funkar inte…”. Som tur var så höll sig regnet borta till större delen av dagen, endast en halvtimme bestod av åska och regn men resten av dagen hade vi solsken och uppehåll.

Banden som spelade under dagen var:

– Mindstate Corrupted
– Kungens Knektar
– Circle of Conspiracy
– Reenact
– Afterbürner
– Ölhävers
– Ravaged
– Lord Belial
– Crashdïet
– Shining

Dessa band gav mig väldigt blandade känslor och tankar. Medan vissa fick mig att rysa och njuta så fick andra mig att fundera på hur folk kunde gilla sån musik.

I korta drag kan man säga att dagen var väldigt lång. Det var som sagt 10 band och ca 20-30min mellan varje band för paus och omriggande av scenen. Detta ger oss en total dötid på nånstans mellan 3,5-4,5 timmar där det egentligen inte fanns nåt att göra alls, området var väldigt litet, det var inte många där som man kände och kunde umgås med men som tur var så var Blubb där hela dagen och senare mot kvällen kom även Roger som kunde hålla mig lite sällskap.

Självklart fanns Backstage Rockbar’s öltält på plats och Korvburken stod i ett hörn och sålde korv med bröd, i övrigt fanns det en scen och några toaletter, med andra ord inte mycket grejer att se på området som för visso var såpass litet att det inte hade fått plats så mycket mer 😉

Någonstans i mitten av Crashdïet’s spelning på kvällstimmarna så tog alla mina minneskort slut efter 8 timmars fotograferande så Shining fick jag aldrig fotat och jag kände då att det var lika bra att bege sig hemmåt så jag fick inte ens se dom, i övrigt fotograferade jag alla band under dagen och precis vad gällde musiken så var vissa band helt underbara att fotografera medan andra var fruktansvärt tråkiga och intetsägande att fota.

Bäst under dagen:
Circle of Conspiracy & Crashdïet
Helt underbara band! Go musik, härlig energi på scenen, bra publikkontakt! Detta var första gången jag fotograferade CoC och andra gången jag fotade Crashdiet, båda banden ligger på min wish list för framtida band att få chansen att fotografera igen utan tvekan!

Sämst under dagen:
Det dålig vädret, Mindstate Corrupted & Ölhävers.
MC för sitt tråkiga uppträdande, den enda i bandet som verkade röra sig var sångaren som trampade runt lite, övriga stod stilla på scenen frusna av skräck. Ölhävers för att jag aldrig varit speciellt mycket för masker och utklädnader på scenen och jag finner deras texter väldigt meningslösa då de faktiskt bara handlar om att supa och dricka öl – Don’t get me wrong! De gillar ju uppenbarligen sin musik, sina texter och sina kläder, annars hade de ju aldrig hållt på som de gör, men det är inte min smak alls och därför får de ett såpass dåligt utlåtande från mig…

Mindstate Corrupted

Kungens Knektar

Circle of Conspiracy

Reenact

Afterbürner

Ölhävers

Ravaged

Lord Belial

Crashdïet

Vimmel