Konsert: Thundermother @ Sticky Fingers

Okej, så igår åkte jag ner till Göteborg för att plåta Thundermother och The Scams: såhär gick det!

Jag tog tåget från Trollhättan till Göteborg runt halv nio på kvällen och väl framme blev det en 5 minuters resa med spårvagnen.

Detta var första gången på väldigt väldigt länge som jag åkte till Göteborg och Sticky Fingers själv och smart som jag är så kollar jag inte upp innan exakt vilka gator jag skulle gå upp på för att komma till Sticky, vilket resulterade i att jag tog en gata fel och mer eller mindre gick vilse i ett par minuter pinsamt nog.

Men till slut så hittade jag rätt gata och kom fram till klubben och väl där inne träffade jag på Peter och Maryline som är två av Thundermothers mest hängivna hardcore-fans skulle jag tro och vi tog var sin öl och snackade lite innan det var dags för brudarna att entra scenen.

Thundermother @ Sticky Fingers

Sist jag såg (och fotade bandet) var i Göteborg, på Stikcy Fingers i Februari och de har sedan dess hunnit spela på Metaltown och skaffat sig en ny lineup vilket var intressant. Linda på bas, Tilda på trummor och Clare på sång. Riktigt härlig lineup och Clare’s röst var riktigt bra och passande för musiken! Lite lagom whiskey-hes rock’n’roll-röst så att säga! Jo riffade som vanligt riktigt gött på sin gitarr och Filippa imponerade med solo efter solo och den tradiotionella sliden med ölflaskan.

Hur som helst så gick giget bra enligt min åsikt och publiken älskade dom som vanligt. Jag fick en del bra bilder men Sticky är ärligt talat ett riktigt dåligt ställe att fota på. Nästan obefintligt frontljus på bandet och bakljuset var inte allt för starkt heller och om man sen lägger till att min kamera börjar säcka ihop och inte alls klarar den höga ISOn som den gjorde en gång i tiden så är det väldigt svårt att få bra bilder där men jag fick allt en del och jag hade en toppenkväll trots detta!

Tjejerna spelade till ungefär tjugo i tolv och då var jag tyvärr tvungen att dra till tåget direkt efter deras gig. Jag hade planerat att fota The Scams också men sista tåget hem var ju tyvärr ett måste så det får bli nästa gång!

Allt som allt: en toppenkväll på Sticky!