Konsert: Circle of Conspiracy @ Backstage Rockbar

Igår hade jag det stora nöjet att för andra gången plåta en livespelning med Circle of Conspiracy, denna gången i underjorden på Backstage Rockbar i Trollhättan. Det var en intressant känsla att gå från spelningen på Knorrfest-festivalen i somras där de hade en stor scen där de kunde röra sig fritt till att komma ner i den lilla lokalen som är Backstage Rockbar där det oftast är fullt på scenen om det är fyra medlemmar. Nu var det SJU! Scenen var fullproppad med stärkare, gitarrer, synthar och sladdar och när sjumanna-bandet hade ställt upp sig kan man säga att det var fullt! Första låten innebar en del kaos eftersom ljudet i den ena vokalistens mikrofon helt plötsligt försvann vilket var väldigt tråkigt för bandet som “soundcheckat typ hela dan” men ändå fick krångel.

Hur som helst så löstes problemet och bandet kunde köra på för fulla muggar igen! Med 13 låtar på setlisten varav två var intro och outro och två av dom var covers av Linkin Park (From the Inside) och In Flames (Cloud Connected, hell yeah!!) så rann svetten på Backstage igår och energin på scenen trots bandets lilla yta att röra sig på var härlig!

Publiken var inte speciellt stor trots lördagens härliga natt men de som var där verkade verkligen digga vad de såg och hörde för mobilerna och kamerorna var många!

Allt som allt var det en riktigt go metalkväll på BS och jag ser fram emot nästa gång jag får fota bandet!