Konsert: Stiftelsen @ Lisebergshallen

Torsdag och dags för att fota Stiftelsen i Lisebergshallen i Göteborg!

Showen skulle börja 19:30 och jag tog tåget ner till Göteborgscentralen för att sedan hoppa på 2an mot Scandinavium och ta en liten skön promenad därifrån och bort till Liseberg! Väl där förunnades jag över hur fasligt vackert det är med lampor högt och lågt i buskar, träd och pariserhjul. Jag gick in till servicedisken för att hämta ut mitt fotopass som jag fått av LiveNation, väl där inne träffar jag en mycket trevlig tjej som förbryllat kollar på mig och säger att hon inte kan hitta mitt namn nånstans. Klockan tickar medan hon letar igenom datorn efter mitt namn och när jag kollar är den är den 19:27… “Detta händer ju bara inte” tänker jag, åka från Trollhättan och sen inte komma in.

Hon lyfter sin telefon och ringer till en för mig helt okänd person bakom kulisserna, de pratar en stund och hon undrar om jag har nåt mail tillgängligt från LiveNation. Jag ger henne min telefon med mailet och hon läser för personen i andra änden att jag har fått ett fotopass och att det verkar vara ett korrekt mail eftersom det är skickat från en livenation-mail.

Hon ber mig vidarebefodra mailet till en Daniel på Kulturbolaget, täckningen på mobilen krånglar och mailet skickas LÅNGSAMT iväg. Klockan är lite över halv och jag tänker att “måtte bandet inte gå på prick halv för då är ju mina tre låtar snart förbi…” När tjejen plötsligt frågar om jag ska fota förbandet också. Ljuset tänds i mig! “Ett förband? Då är de ju lugnt”

Daniel från KB kommer ut från en dörr, hälsar glatt på mig och signerar ett fotopass åt mig som jag sen glatt tar med mig in i lokalen. Tjejen i servicedisken skriver dessutom ut en vanlig biljett åt mig så jag kan stå i folkhavet när jag fotat klart, kanon!

När jag kommer in har inte förbandet börjat spela än så jag går fram och slösnackar lite med dikes-vakterna om vad som gäller och om vilka tider som gäller för kvällen. Förbandet är två gillar som tydligen hette “Ulf Nilsson med band” och de spelar totalt fyra låtar från sin första platta som släpptes för två veckor sedan. Två killar på var sin akustisk gura där den ena vid vissa tillfällen istället spela synth. Sköna snubbar, go musik. Redan här är det bra respons och energi från publiken som till 80% verkar bestå av tjejer.

 

20:30 hör man ett vrål bland publiken som består av 2100 personer när Robban och gänget i Stiftelsen kommer in på scenen! Underbart ljus på scenen! Blått, lila och vitt i en salig blandning! När Robert Pettersson från publiken om de finns någon där ute som är lite Ur Balans tjoar många, däribland jag själv som tycker denna låt är väldigt skön!

Jag fick mina tre låtar men hade helt klart velat ha fler! Detta var andra gången jag plåtade Stiftelsen live och fler gånger ska det bli!

 

Stort tack till Stiftelsen för en skön spelning och ett enormt tack till personalen i servicedisken och Daniel på KB som hjälpte mig att komma in!