Ny utrustning

Det händer mycket i kameraväskan nu!
Jag har länge sparat och snålat för att kunna ha råd med lite ny utrustning då jag länge har tyckt att min D300 inte riktigt lever upp till mina egna krav längre.
I tisdags förra veckan så tog jag det första steget mot en roligare framtid i mitt fotograferande. Då köpte jag nämligen ett Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED vilket blir mitt tredje Nikon-objektiv och mitt femte totalt sett. Tyvärr så är det ju fortfarande såpass mörkt när jag slutar jobbet på kvällarna att det inte känns som nån större idé att gå ut och fota allt för hektiskt utan jag väntade till helgen när de fanns massa tid att vara ute i det fina solskenet. Under vårfesten i Trollhättan City så tog jag en liten promenad och hade kameran på axeln, fanns inte så mycket kul att fota men stannade till med en uppvisning i Tai Kwan Do och tog några snabba bilder och jag måste säga att detta nya objektiv fokuserar väldigt snabbt och bra!
I torsdags stod jag och läste lite om stativ och kulleder och beslöt mig (ganska spontant faktiskt) att jag skulle ta och skaffa mig en ny kulled! Min förra som jag haft i flera år nu och som funkat prima kände jag behövde förnyas lite, bl.a. för att den endast klarar av 8kg i belastning vilket kan bli lite klent med tanke på vad en D300 och Tamrons 70-200/2,8 väger tillsammans om man har lite lutning på allt. Jag köpte därför en Sirui K-20x som klarar 25kg vilket känns lite bättre. Den hade dessutom ett ringfäste på undersidan vilket innebär att det bara är att skruva åt utan att använda sig av mynt eller nycklar eller vad man nu råkar ha till hands vilket jag har vart tvungen att göra innan. Den sitter perfekt på mitt Manfrotto 190 XPRO B. Passade även på att skaffa mig ett 32Gb nytt minneskort för att slippa krånglet med att byta minneskort som kanske blir fulla under en konsert eller ett event. Har man lite tur kanske detta kommer väl till pass under någon av sommaren festivaler om man har turen att få fota någon sådan!
Och som om inte det vore nog så fick jag dessutom ett väldigt trevligt paket på posten i måndags! Jag har länge funderat på vilket som skulle bli mitt nya kamerahus. D610 kände jag hade för få fokuspunkter och D800 hade för hög upplösning och för långsam serietagning för allt mitt konsertplåtande och fler val på den nya marknaden fanns ju inte direkt då jag helt klart hade bestämt mig för att ta steget och skaffa en fullformatskamera. Enda undantaget var ju såklart den helt nya D4s som kostar runt 58,000 kronor och som jag inte riktigt kunde rycka fram ur plånboken. Trots min iver att få köpa och slita upp en plomberad kamerakartong så fick det bli en sväng in på blocket för att se vad som fanns för nåt skoj. Hittade några fina D700:or vilket helt klart var intressant men sen råkade jag även hitta en annan fullformatsmodell hos en säljare i Stockholm. Fantastiska, underbara Sandra som bor där uppe var snäll nog att anmäla sig som frivillig att möta upp med säljaren för att testa och kolla på kameran så att jag inte köpte grisen i säcken. Hon blev nöjd med vad hon såg och avslutade affären med pengar som hon fått av mig. Och nu sitter jag här med en Nikon D3s i mina händer, vilket i sig känns helt overkligt! 51 fokuspunkter, dubbla minnesfack för CF-kort, 9 bilder/sek, ISO upp till strax över 100,000 och fullformatssensor! Helt underbart!
Sist men inte minst så köpte jag så sent som idag ytterligare en ny optik. Denna gång för att det var ett som jag suktat efter i flera år och dels för att det var såpass billigt att jag inte kunde säga nej. Camilla skrev att hon skulle trappa ner lite på konsertfotograferingarna och ville sälja sin telezoom… och idag lämnade hon över ett riktigt fint Nikon AF-S 70-200/2,8G IF-ED VR II som kommer att användas flitigt på kommande konserter och porträttsessioner!
Senaste tiden har det vart rätt mycket gnäll på min utrustning att jag inte tycker den lever upp till mina ovanligt höga krav men dessa blogginlägg är nog förbi nu skulle jag tro! Jag är taggad till tusen att komma ut bland scenerna igen och testa min nya utrustning!
Gissa vem som ska fota mycket i helgen?!