Vicious Rock Festival 2014

12 Juli var det dags för att promenera iväg till Folkets Park i Trollhättan för att plåta och njuta av musik i många timmar!
Föreningen Knorrfest har tillsammans med Backstage Rockbar satt ihop en ny hårdrocksfestival i trollhättan. Den första upplagan av Vicious Rock Festival. 17 band var beredda att rocka som aldrig förr på två scenen som stod uppställda i parken.

Portarna öppnades 12:00 och det första av alla sjutton band gick på scenen 13:00. Göteborgs-bandet Chugger inledde festivalen med pompa och ståt och härlig energi på scenen trots de förvånansvärt få besökarna som hade letat sig dit. Även under de tre uppföljande banden Time to Fail, Electric Earth och Mindstate Corrupted var det få besökare på området men strax innan Outtrigger äntrade den stora scenen så började området få betydligt fler besökare som entusiastiskt visade sin uppskattning och ju längre in på festivalen vi kom, desto större blev butikhavet som hoppade i takt till musiken.

Mile fick en sparsam publik vid den lilla scenen  eftersom de flesta slogs som att få komma längst fram inför Skitarg‘s spelning ute på stora scenen. Deceptic, Ravaged och Serpent spelade på och när Anders Claesson och Jonas “Heavy” Stentäpp lekte stridsvagn på scenen och presenterade Lillasyster så blev det liv på publikhavet och fotograferna som tillsammans trängdes i diket för att få sommarens bästa festivalbilder. Efter Egonaut‘s spelning blev det mat i Backstage’s stektunna och en härlig hamburgare fick man!

Heavy bytte om från till sina grön-rosa stridskläder och körde hårt med Dökött på den stora scenen och blev avlösta av Circle of Conspiracy som rev av hit efter hit från det nya albumet “Entity“. FartfylldaSister Sin och läskigt maskerade HEX höll i två välbesökta spelningar innan det var dags för dagens headliner!

När Pretty Maids gick upp på scenen vid 23:30 så exploderade Folkets Park i jubel som man sällan hör det där. De spelade många klassiker, inkl Little Drops of Heaven. Strax före halv två på natten var spelningen och festivalen över för i år och vi får höra av Anders Claesson att det självklart kommer bli ett Vicious Rock Festival nästa år också!

Chugger

Time to Fail

Electric Earth

Mindstate Corrupted

Outtrigger

Mile

Skitarg

Deceptic

Ravaged

Serpent

Lillasyster

Egonaut

Dökött

Circle of Conspiracy

Sister Sin

HEX

Pretty Maids