Novemberfestivalen 2014

Den 21-22 november ägde den 19:e Novemberfestivalen rum 2014 på Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan.
Jag har i flera år hört talas om denna fantastiska filmfestival av flertalet vänner men aldrig besök den personligen. Detta året blev jag anlitad som fotograf för att föreviga helgens dunderevent och jag får medge att jag fastnade direkt! Film i alla dess slag har ju alltid legat mig nära om hjärtat och att då få gå runt bland massvis med unga filmare, regisörer och producenter var ju självklart väldigt roligt och läraorikt.
Under fredagen bjöds det på seminarier om allt mellan himmel och jord. Allt från “Skapandet av filmmusik” till “Lansering av kortfilm på nationella och internationella filmfestivaler”, hur man lyckas med “Ljussättning” och ett lite större seminarie med Gabriela Pichler. Blev lite ledsen att jag själv inte hade tid att sitta med på seminariet om ljussättning då jag vet att det hade vart väldigt intressant för min del som vill lära mig lite mer om ljussättning inom stillbildsfoto men jag fick iallafall smyga in och ta ett par bilder på deltagarna under tiden.
Det bjöds även på några tillfällen med Face to Face som var en typ av talkshow skulle man kunna säga. Personer satt på scenen och förklarade och pratade om vissa saker. Som exempel gästades den första sektionen av Face to Face av inga mindre än regissören Alain Darborg och manusförfattaren Piotr Marciniak som ligger bakom den spännande långfilmen Den Perfekta Stöten. Även årets jury som bestod av Sara Sommerfeld (Skådespelerska), Emil Jonsvik (Regisör) och Helen Ahlsson (producent på produktionsbolaget Tre Vänner) höll en Face to Face.
Besökarna spenderade större delen av lördagen i Hebeteatern där man visade alla filmer som var med och tävlade inför galamiddagen och prisutdelningen senare på kvällen. Medan alla satt och åt och drack massa gott så sprang jag runt mellan borden och körde lite sköna vimmelbilder för att sedan stationera mig ute i korridoren dit alla pristagarna skulle komma för att få sina vinnarporträtt tagna. Efter att alla 16 priser delats ut var det dags för festligheter i Kulturbaren och för min del blev det ännu mer vimmelbilder på glada och spralliga människor, riktigt kul!
Två dagar med fotograferande på Novemberfestivalen var till slut över och ja kunde gå hem med många bra bilder och ett leende på läpparna, en mycket lyckad helg med mängder av trevliga människor!
Här nedan kommer lite utvalda bilder från festivalen:
 

Face to Face:


 

Seminarier:


 

Pristagare:


 

Vimmel: