Konsert: Stiftelsen @ Nöjesfabriken, Karlstad

Igår var det lite kalabalik på Nöjesfabriken i Karlstad. Det skulle visa sig att det inte riktigt skulle komma att gå som jag hade planerat det!
Stiftelsen skulle spela på stora scenen och enligt uppgifter jag såg på facebook så skulle de gå på scenen vid 23-tiden. Sagt och gjort: Fotopasset blev sökt och godkänt, batterierna laddades och minneskorten formaterades. Jag drog iväg och kom till arenan som planerat vid 22:35 för att ha lite slötid innan showen började men stötte direkt på problem. Mitt namn fanns inte med på gästlistan. Till råga på detta så hade inte personerna i dörren numret till personen inne i lokalen som hade hand om passen. Jag började leta igenom mailklienten på telefonen efter mailet där det stod att jag faktiskt skulle få komma in och plåta men när jag sökte så kom inget upp. Till slut så bytte jag och loggade in via webbläsaren på webbmailen och efter mycket sökande och letande så hittade jag rätt mail och kom in. Detta tog kanske 5-10min men det kändes som en mindre evighet med allt krångel.

När jag väl har blivit släppt förbi spärren och vakterna har fått rota igenom min väska så går jag in genom de stora dörrarna till bakre delen av konsertlokalen och jag ser ljuset framme vid scenen blixtra till och jag hör första tonerna till den första låten av setet. När ljuset blixtrar till ser jag att jag verkligen inte är ensam i lokalen. Stället är packat till bristningsgränsen med folk och eftersom jag är längst bak så måste jag tränga mig igenom havet av rockande, dansande och hoppande människor för att komma fram till fotodiket. Bandet gick på scenen för TIDIGT! När hände det senast på en konsert?
Jag kände där och då att detta kommer inte gå, lika bra att vända om här. För som en del kanske vet så är det bara tillåtet att plåta de tre första låtarna. Inte tre låtar utan de allra första tre. Så hade jag missat två låtar så hade jag bara fått fotografera under en låt och så hade dom sagt “synd för dig, kom i tid nästa gång” eller nåt liknande 😉 Dock hade dom nog sagt det på ett snällare sätt för personalen på Nöjesfabriken är väldigt trevlig att ha att göra med tycker jag! Alltid hjälpsamma och pratglada!

Jag började tränga mig fram och halvvägs in på första låten kom jag fram till diket. Ensam fotograf med tre vakter, dock var det som sagt så fullt med folk att de t.o.m. stod i ingången till diket så att ens komma in där när jag kommit fram var en utmaning.

I efterhand så är jag väldigt glad att jag inte valde att vända om för det var en fantastiska spelning som grabbarna genomförde. Det var säkert 40 grader varmt i lokalen och en luftfuktighet på 70% men sånt drag och gensvar från publiken som bandet fick var helt fantastiskt! Ljudet var kanon och ljuset var kanonbra även om det kan ha vart lite för lite frontljus för min smak.

Blev hur som helst väldigt nöjd med bilderna jag fick och jag kommer efter detta gå tillbaka till min strategi om att alltid ha med mig utskrivna mail som bekräftelse på att jag får komma in så man slipper leta efter mailen i telefonen. Gjorde så för en tid sedan men inget krånglade så jag la av med det, men va nog ett dumt beslut eller vad säger ni? 😉