Porträtt med Sandra på Orust

För några veckor sedan blev jag utbjuden av Sandra att komma och hälsa på i deras sommarstuga ute på Orust och en sån inbjudan tackar man ju inte nej till! Så vi bestämde att jag skulle komma dit på lördagen och att vi skulle passa på att fota lite när man ändå har få fin natur runt omkring sig!

Så jag och Robin – som agerade assistent, chaufför och trevligt sällskap – packade hans bil full med fotoutrustning och gav oss iväg på en timmes road trip till Orust. Vi körde Sabaton på radion, stannade till på en mack och åt var sin glass i solskenet och hade de allmänt gött.

Väl framme vid deras stuga så blev vi varmt välkomnade av Sandra, hennes båda föräldrar, deras hund och deras två katter. Vi gick husesyn och sen blev vi genast bjudna på lite fika.

När vi hade suttit och pratat om allt och inget och fikat en stund så hoppade vi tre in i bilen och åkte iväg till ett skogsparti och började fota. Tanken var att få lite teatralistisk känsla i bilderna med ljuset som kom innifrån skogen och Sandras kläder som direkt fick oss att tänka på nåt i stil med Sagan om Ringen.

Till frontljus för båda bilderna har jag använt mig av en SB-900 speedlight i en 54cm Lastolite Ezybox och en 75cm Lastolite TriFlip reflexskärm som båda hölls på plats av Robin.

RobertQvistPhotography-1
RobertQvistPhotography-2

Här är en liten overall scenbild

11296627_1451137485192121_29881936_n

Efter denna scenen flyttade vi oss några meter och Sandra satte sig i gräset vid ett vattendrag som flöt förbi. Även här var frontljuset från en 54cm Lastolite Ezybox och en 75cm Lastolite TriFlip

RobertQvistPhotography-1-2
RobertQvistPhotography-2-2
När vi kände oss klara på den platsen så gick vi iväg till ett litet ställe längre bort o skogen som vi hade sett på vägen dit som vi gillade. Sandra bytte även till en vit ärmlös klänning för att få till en lite annan stil med kläderna. Precis som innan kom ljuset från en 54cm Lastolite Ezybox och en 75cm Lastolite TriFlip

RobertQvistPhotography-1
RobertQvistPhotography-1-2
Sen som sista location så tog vi bilen och åkte ner till en strand som fanns i närheten och gick ut på några klippor och ställde oss. Åter igen så använde vi oss av en 54cm Lastolite Ezybox för ljuset på Sandra. Skillnaden nu var att jag på blixten hade satt ett grönt filter för lysrörsbelysning och på objektivet satte jag ett magenta-färgat fluorescerande filter. Detta för att ge omgivningen en mer rosa/lila färgton. Det gröna filtret på blixten motverkar detta och i slutändan blir ljuset på Sandra vitt precis som vanligt.

RobertQvistPhotography-1-3
RobertQvistPhotography-1-4

Ute på klipporna vid stranden så blåste det väldigt mycket och stackars Robin hade svårt att hålla i softboxen helt stilla. Han klarade det dock galant i slutändan och det enda som inte blev riktigt som vi hade tänkt var att blixten som jag hade satt fast på stativet med softboxen som Robin höll i inte riktigt tyckte det var kul att sitta där när det blåste. Det slutade med att den valde att hoppa av hela riggen och landa med en läskig duns på klippan. Den överlevde som tur var fallet och har nu fått lite karaktär som det så fint heter. Men man lär av sina misstag och nästa gång kommer den skruvas fast så jag inte orkar att lossa på den efteråt!

2015-07-12 11.24.58 copy

När vi kände oss helt klara med fotandet så kånkade vi upp allt igen för en backe i skogen som hade en hemsk lutning med tanke på all utrustning vi bar på. Jag släpade (bortsett från kameran på axeln) en Lowepro Pro Roller x200 full med utrustning. Väl tillbaka i stugan så stod Sandras far och grillade när vi kom dit och det var bara att sätta sig till dukat bord och äta massvis med härlig mat som dom hade gjort i ordning medan vi va borta. Sen när kvällen började närma sig så åkte jag och Robin tillbaka till Trollhättan och de andra gjorde sig klara för lite kvällsmys i stugan.
Det blev en mycket trevlig och mycket lyckad dag på alla sätt och vis tycker jag.