Konsert: Europe @ Trädgårn, Göteborg

I onsdags fick jag mail av Live Nation som berättade att jag hade fått fotopass till att plåta Europe på Trädgår’n i Göteborg. Aldrig plåtat dom innan och jag tycker det är ett riktigt bra band med många goa låtar så det var riktigt skoj. Tog tåget dit på eftermiddagen och väl framme vid Trädgår’n hade dom ännu inte fått listorna från Live Nation så jag fick inte komma in (trots att LN uttryckligen hade skrivit i sitt mail att man skulle komma i god tid…?). Absolut inte sur eller nåt för detta men måste ju erkänna att det känns lite komiskt att dom inte skickar ut listorna till spelstället i god tid haha. Men mycket trevlig och pratglad personal på Trädgår’n vilket var trevligt! Till slut blev man insläppt och under förbandet var vi 4-5 fotografer i det lilla diket, så det fanns ganska mycket plats att arbeta på. Dock var det i princip bara blått tråkigt ljus och rök över HELA scenen så man kan ju inte säga att det var jättemycket att jobba med fotomässigt sett. Trots detta så gillar jag Trädgår’ns lokaler och det är ett ställe som jag fotar på på tok för sällan faktiskt! Det var inte speciellt mycket publik på golvet vid denna tiden, några stod vid kanten och drack öl och väntade på kvällens headliner.

Senare när Europe skulle upp på scenen så var lokalen fullpackad med folk, pratade med en vackt som sa att de hade sålt strax över 1000 av 1100 biljetter till showen vilket såklart är kul! Utöver dessa 1000 åskådare så blev det helt plötsligt runt 15 fotografer i diket så nu var det helt plötsligt mycket mindre yta att jobba och trängas på och självklart följde alla fotografer efter Joey vart han än gick på scenen. Ljuset var bra, showen var fantastisk och energin från bandet var väldigt härligt. Temperaturen i rummet var minst sagt hög. Kul med ett band som posar och leker lite med kamerorna och publiken också, men dom har ju hållt på sen slutet på 70-talet så dom har ju haft lite övning om man säger så också haha 😉

Hur som helst, väldigt härlig show och jag är glad att ha varit en del av den! Kommer helt klart att plåta detta band igen om man får chansen. Här nedan följer några av alla de bilderna jag fick under kvällen.