Porträtt med Sandra i Folkets Park

I fredags blev det en ganska spontan porträttfotografering med underbara Sandra. Hon skulle tillbaka till sin vardag i England ett par dagar senare och undrade om man va sugen på en liten fotografering innan hon åkte och det var jag ju såklart!

Så på eftermiddagen så möttes vi och tog en liten promenad bort till Folkets Park i Trollhättan. Sara som kom hit samma dag följde med och agerade fotoassistent.

Det började lite förvirrande; Vi gick in via huvudentrén och det visade sig att alla grindar och portar som ledde till själva parken var låsta. Så efter många försök så började vi gå tillbaka till stora vägen för att gå runt men så hör vi att någon ropar bakom oss och då kom en vänlig människa och låste upp en grind så vi kunde gå rakt igenom och komma till parken direkt, det gjorde det hele amycket enklare 🙂

Väl där inne så gick vi till det lilla tegelhuset som jag inte riktigt vet vad det använts till i sina unga dagar. Vi körde först några bilder vid det större husets fönstervägg. Sandra var tapper och försökte en bra stund att komma upp för att sitta eller stå på fönsterbrädan men men lutade såpass mycket neråt att hon inte ens fick fäste med skorna för att stå stilla en sekund så vi skippade den planen ganska fort 😉

När vi kände oss nöjda med fönsterbilder gick sedan vidare till den lilla byggnadens hela tegelvägg och körde ytterligare några poser med lite större variation och drama.

Slutligen gick vi till sidan om byggnaderna och Sandra fick idén att hon skulle klättra upp i ett träd nu när hon inte lyckades klättra i fönstret, envis liten fröken 😉

Detta var första gången nånsin som jag använde mig av alla mina 4 speedlights sen jag köpte dom. Kul att leka lite och se variationerna det ger om man tar bort en blixt eller sätter dit en extra.

Är som alltid när man jobbar med Sandra väldigt glad över resultatet och Sara var jätteduktig som assistent som gick runt och bar en av blixtarna hela tiden trots ryggont.

Nu är det dags att börja planera lite nya porträttsessioner så om någon är sugen så släng iväg ett meddelande vetja!
Här nedanför kommer lite bilder från dagen:

RobertQvistPhotography-2
RobertQvistPhotography-6
RobertQvistPhotography-16
RobertQvistPhotography-17
RobertQvistPhotography-19
RobertQvistPhotography-24-color