Konsert: In Flames @ Nöjesfabriken, Karlstad

I fredags besökte jag Karlstad en snabbis för att tillbringa kvällen på ett svettigt Nöjesfabriken och fota In Flames. Allt gick inte så smidigt som man hade kunnat hoppats…

När jag kommer dit så står jag inte med på gästlistan och de stackars ansvariga i entrén sprang runt och frågade varandra, ringde andra och kollade i alla listor de hade i båsen efter mitt namn. Tyckte lite synd om dom för dom såg ganska stressade ut hela högen. Till slut kom det en kille som hade hört att jag skulle komma så allt löste sig till slut.

Väl inne i lokalen inser jag snabbt att det kommer krävas mycket trängande och knuffande och ursäktande för att komma fram till fotodiket. Den stora lokalen var PROPPFYLLD med människor som ville se In Flames riva av några tunga riff som bara Göteborgare kan. De körde bl.a. gamla klassiker som Pinball Map och Only For the Weak och stället fullkomligt exploderade av hurrarop, sång och glädjevrål från den stora publiken.

Det är nu problem nummer två börjar:

Mitt i andra låten så slutar min kamera att ta bilder. När jag tryckte på slutaren hände ingenting, när jag sitter på displayen står det f/0 och när jag stänger av kameran på brytaren så vägrar den slockna. Kopplar loss objektivet och sätter dit det igen, drar ut batteriet och sätter i det igen och lyckas ta några bilder innan felet återkommer. Repeterar denna procedur ytterligare en gång och efter detta verkar problemet vara löst. Dock var man ju vid detta laget både stressad och orolig för att det skulle fortsätta eller för att bilderna man tagit hitills inte blivit bra.

När jag fotat mina tre låtar så begav jag mig längre bak i publiken upp i en trappa för att stå och bara njuta av musiken, stämningen och underhållningen från frontmannen Anders Fridén. Här krävs det både crowd surfing och hela havet stormar till vakternas förfäran. Publiken är inte sen att hänga med på noterna och circle piten bildas snabbt under Food For The Gods. Under Only for the Weak lånar anders till och med ut micken till ett fan som antagligen komemr skryta om det resten av sitt liv.

När jag går hemmåt med en härlig blandning mellan lyckorus och oro för kameran och bilderna så kommer kvällens tredje och sista problem: Jag märker att mitt fitnessarmband har åkt av NÅNSTANS inne på Nöjesfabriken bland alla människor, antagligen söndertrampat redan nån minut efter att det åkt av min handled. Fick det i julklapp förra året, i somras fick jag byta ut det till ett nytt på garantin eftersom den enda lilla knappen som fanns på det hade lossnat av sig själv och nu har det alltså försvunnit totalt. Går inte så bra med detta armband med andra ord… Ringde dagen efter till Nöjesfabriken men tjejen jag pratade med hade förvånansvärt nog knappt fått in nåt alls i upphittatlådan, hon lät riktigt förvånad.

Trots allt detta strul så var det en riktigt underbar kväll, fantastisk musik från ett av mina favoritband, trevligt sällkskap av mina fellow photographers i diket och när allt kom till kritan så fick jag en hel del bilder som jag blev väldigt nöjd med!

För er som faktiskt orkat läsa allt detta (eller bara skrollat fort) så kommer några bilder här: