Konsert: Iron Maiden @ Ullevi

Igår var det fredag och dags för årets höjdpunkt! Mina idoler sen många år, Iron Maiden, kom till Ullevi! Jag tog tåget till Göteborg och mötte Ohlsson på centralen och därifrån tog vi sällskap bort mot Ullevi och mötte upp med hans tjej Maria. Vi var alla lite hungriga så vi tog var sin hamburgare utanför innan vi gick in på arenan. Vi hade ståplatser i den främre barrikaden och hamnade precis framför scenen. Som support hade Iron Maiden först The Raven Age och sen Opeth.

Ingen av oss var vidare intresserade av The Raven Age, jag hade själv aldrig hört talas om dom och jag skulle inte fota dom så istället satte vi oss i ett av öltälten som fanns längst bak i arenans. Vi tog var sin Trooper Ale och snackade om precis allt mellan himmel och jord. Strax innan Opeth skulle börja spela så gick vi in i arenan igen och jag gick bort till pressrummet och hämtade min kamerautrustning som jag hade lämnat där direkt när vi kom fram. Mötte pressansvarige och resten av fotograferna som var på plats. När Opeth hade plåtats klart gick jag tillbaka in och stod med Henrik och Maria tills det var dags att gå ut igen och hämta fotoväskan inför Maiden‘s entré.

Under veckan hade tankarna flugit runt i skallen på mig. Tankar som “har min kamera aldrig krånglat innan på en spelning så kommer den att göra det nu”, “minneskorten kommer balla ur”, “batterierna i kameran kommer sluta funka” osv, osv. MEN så fel jag hade! Fotandet gick grymt bra, jag fick jättemånga fina bilder som jag är fruktansvärt nöjd med och en av de allra första bilderna på Bruce med röken sitter nu på min vardagsrumsvägg!

Detta var verkligen en dream come true för mig. Absolut, Amaranthe, Sabaton och Metallica har alla vart band som vart grymt roliga att få fota på ett personligt plan för mig, men Iron Maiden slår ALLT. Mina stora idoler sen 11 år tillbaka. Jag har sett dom flera gånger, jag har stått framme vid kravallstaketet och trängts och hoppat med 55,000 pers och nu har jag t.o.m. plåtat dom! Längtar redan till nästa gång jag får chansen till detta. Men tills dess så får vi nöja oss med dessa bilder som jag är så stolt över!

Som support hade dom Opeth med sig och bilder på dom har ni här: