Konsert: Deep Purple @ Liseberg

Deep Purple, skaparna till introt som alla i världen känner igen men förhållandevis få vet vad låten heter (Smoke on the Water) 😉 Liseberg i Göteborg hade bokstavligen fyllts till bristningsgränsen med folk och det krävdes en del kämpande från min sida för att komma fram till scenen. Väldigt synd att det inte finns en speciell sidoingång till fotodiket som vi fotografer får använda när det är såhär mycket folk. Det värsta är ju att det på denna spelning väldigt få människor som var artiga och som lät mig komma förbi. Många stod och spjärnade emot och såg ut som att dom kämpade för att inte släppa förbi mig. Tänk också på att detta inte är 20-åringar som förbereder sig för moshpits under kvällen utan detta är vuxna människor i 40-70-årsåldern och man tycker att dom borde ha lite mer vett och respekt när man faktiskt har det själv och försöker smyga förbi med alla “ursäkta mig”, “förlåt jag smiter förbi här lite lätt”, “ursäkta” o.s.v.

Men till slut kom man iallafall fram till scenen, svettig efter allt kämpande längs vägen, och man fick sina klisterlappar att sätta på jackan så alla i crew ser att jag får stå framför scenen osv. Mitt helhetsintryck av kvällen var sådär. Som jag redan förklarat träffade jag många otrevliga människor på väg till scenen och väl framme vid scnenen så måste jag tyvärr säga att själva showen inte imponerade speciellt mycket.

Sången från mikrofonen hördes så lite att jag ibland funderade på om den va igång. Större speclen av showen (iallafall de tre låtar som jag såg) så stod sångaren och basisten ganska stationära. Däremot blev jag imponerad av gitarristen Steve Morse. Han var hela showen! Han gick runt på scenen, spelade och solade för fulla muggar på gitarren och av ansiktsuttrycken att dömma så kämpade han till sitt yttersta. Detta var helt klart beundransvärt. Vad du där? Vad tyckte du om showen?