Vicious Rock Festival 2016

För tredje året i rad så ägde Vicious Rock Festival rum i Folkets Park i Trollhättan under gårdagen. 1,5 dagar med mängder med band i lite olika genres. Festivalen började på fredag kväll med gratis inträde och lite lokala band för att sedan bli en heldag på lördagen för betalande festivalbesökare. Jag kom dit strax före 14-tiden på lördagen och fotade därefter 13 band tills klockan var strax efter midnatt. Här nedanför hittar ni några utvalda favoritbilder från varje spelning och vill ni se alla resterande bilder så hittar ni alla fulla gallerier på CrankItUp.se

Första artisten jag fotade var Jay Smith. En akustisk solospelning på stora scenen. Bra artist men som helhet man kan ju tycka att ett akustiskt gig på en metalfestival är lite väl soft

Nästa artist som fotades var Browsing Collection inne på lilla scenen

Tredje artisten var Mike Tramp som spelade ute på stora scenen. Som vanligt när det gäller att fota en spelning så hade jag tillåtelse att stå i fotodiket under tre låtar. Jag stod där i lite drygt en och en halv, sen klarade jag inte mer. Himlen öppnade sig totalt och regnet bara forsade ner och jag vågade inte stå allt för länge p.g.a. risk för vattenskador på kameran. Zabina som också var där och fotade hade med sig fryspåsar och hon va så snäll så jag fick låna en av henne men det är ju inget jättetjockt skydd för såpass dyr utrustning så vi båda sprang in igen och försökte att torka lite när vi hade fått dom bilderna vi behövde. En spännande upplevelse helt klart 😉

Fjärde bandet ut var Evil Conspiracy på lilla scenen inne i ladan. Enligt mig inget band som sätter sig på minnet. Helt okej framträdande men som sagt, inget som sätter sig fast i minnet för alltid. Väldigt fint ljus under deras spelning dock så bilderna blev ju rätt najs tycker jag. MEN sen kommer något som fick mig att förlora all respekt för detta band. Bilderna från festivalen har som jag skrev högst upp i detta inlägg också publicerats på CrankItUp.se och detta bandet har tagit 13 av de 20 puiblicerade bilderna och slängt upp på sin instagram. Loggan är bortklippt och ingen hänvisning till vart bilden är tagen, vem som tagit den eller vart dom kan hitta flera. Jag kan köpa att min logga blir bortklippt på instagram OM den som lägger upp min bild faktiskt skriver ut att det är jag som tagit den och taggar mig i inlägget, men inget sånt här. Jag skrev till dom och bad dom att iallafall skriva ut vart dom fått bilderna ifrån men i skrivande stund nästan 2 veckor senare så har dom inte svarat på det ens så alla deras bilder har jag nu sett till att kommentera med att det är jag som tagit dom så folk vet det när bandet själva är så respektlösa att dom skiter i att ge cred. Jag tycker det är fruktansvärt respektlöst av bandet som en kreativ artist att inte lämna cred where cred is due. Man kanske ska rippa deras skiva och ge ut till folk gratis på stan utan att säga vem som gjort den? Det är väl OK?

Besserbitch. Ett band som har en stor scen till förfogande och som står stilla under alla tre låtar jag ser dom. Inte speciellt spännande tyvärr. Att Sångaren står stilla eftersom hon också spelade gitarr har jag helt klart förståelse för men de andra kunde rört sig och sprungit runt lite emr med allt det utrymmet.

Frantic AmberWOW! Detta var ett band som jag hade hört namnet på innan men aldrig lyssnat på eller sett live. För min personliga musiksmak så var sången/growlen lite väl rå och djup men ska man se det från ett “icke personligt smak-plan” så var detta fantastiska musiker. Bra energi på scenen från alla i bandet men speciellt från sångerskan Elizabeth Andrews som showade mycket för kameran och ja, det var helt underbart att fota dessa brudar! Jag kommer helt klart att göra det igen om dom kommer hit till västsverige! Helt klart Top 3 under hela dagen!

Mimikry! Vem gillar inte klassisk svensk punkrock?! Första gången jag fotade Mimikry vilket var väldigt roligt. Har tidigare fotat bandets trummis Jonas “Heavy” Stentäpp tillsammans med hans andra band Dökött men jag har aldrig fotat Mimikrys sångare Hjalmar “Hjalle” Östman så nu har jag officiellt plåtat mina barndomsidoler Hjalle & Heavy. Ett härligt band som showade lite för kameran och som verkade ha jäkligt roligt på scenen tillsammans. När dom drog igång “En Flicka som är Stark” så brast en härlig allsång ut på Vicious Rock Festival!

Göteborgsbandet Outshine blev nästa band inne på den lilla scenen.

Smash Into Pieces blev nästa band ut på stora scenen och tillsammans med Mimikry var det detta bandet som verkligen fick mig att komma till festivalen och plåta. Jag har lyssnat på bandet ett bra tag men aldrig sett dom live trots att dom spelat i Göteborg o.s.v. men det har alltid varit något som inte klaffat med sjukdom och att jag vart bortrest och massa annat så detta var minst sagt på tiden! Detta var ett riktigt härligt band att fota, dom körde på för fullt och dom showade för kameran – och som jag fick reda på senare när jag snackade med ena gitarristen backstage så var dom oroliga att dom inte hade showat tillräckligt för oss som fotade.

Man blir så glad när man får höra nåt sånt! Att ett band ens bryr sig om fotograferna är inte varje dag och att dom undrar om dom ansträngt sig tillräckligt för vår skull är bara ett så fruktansvärt stort plus i min bok! Härligt gäng grabbar att snacka med, grymt kul band att fota och trots detta så tog jag ner kameran från ögat och njöt och diggade när dom körde “A Friend like You”!

Tioende bandet som fotades för mig blev Miss Willis på lilla scenen. Efter 1 låt hade man dom bilderna man behövde/kunde få. In och ut, snabbt avklarat.

The Kristet Utseende körde loss på stora scenen och toaborstar som många festivalbesökare hade med sig lyftes till skyn. Hoppas de va nya och inte begagnade…? Detta var verkligen inget mig på ett personligt plan men man får ju erkänna att bandet gjorde en bra show!

Näst sista bandet ut för denna festival var Beseech. Bra energi från sångarna, speciellt den manliga som studsade runt på scenen och verkade ha väldigt roligt!

Headliner och sista artist för årets Vicious Rock Festival var Hardcore Superstar gick på den stora scenen vid midnatt. Första låten blev det inte många bilder från som var nåt att ha. Scenen fylldes med rök från första sekund och detta är en sån sak som gör sig väldigt snyggt och häftigt när man står som åskådare och tittar på showen men står man för att fota så förstörs verkligen allt av såpass mycket rök tyvärr. Men jag fick en hel del sköna bilder från de andra två låtarna och bandet hade en riktigt härlig energi på scenen och det var ett härligt gäng att plåta, det kan jag helt klart tänka mig att göra igen!

Tack för denna gången Vicious Rock Festival, vi ses nästa år!