Fallens Dagar 2016

Den gamle rock’n’roll-räven Jerry Williams besökte Trollhättan och Fallens Dagar 2016 i fredags för att svänga på höfterna och rocka skiten ur alla som kom till Drottningtorget för att se han live. Härlig energi trots sin ålder på 74 år och det är nog sällan jag har så många bilder på en artist som gör så många härliga grimaser från de tre första låtarna, haha! En härlig gubbe att fota 🙂 Frågan är: vågar man publicera alla grimasbilder eller gör man bäst att låta dom ligga i säkert förvar?

På lördagen var det en annan stämning och en helt annan medelålder på Drottningtorget än under fredagen. Denna helgdag till ära gästades vi först av Samir & Viktor för att sedan få hit Melodifestival-vinnaren Frans. Som sagt var det en betydligt lägre medelålder och alla tusentals småtjejer som fyllde torget skrek för glatta livet. Thank God for ear plugs! Det första man ser när man rundar kröken och kommer fram till Drottningtorget är S&V backdrop. Gigantiska porträtt på sig själva, för tydligen räcker det inte med att synas längst fram på scenen, man ska synas ännu tydligare längst bak också 😉

Efter detta var det som sagt dags för Frans. Tonårsflickornas tjutande fortsatte och ökade (om möjligt). Han sjöng lite covers tillsammans med årets Mello-låt och Zlatan-låten som han blev känd med.

Söndagen blev den dag då det blev flest spelningar plåtade under årets upplaga av Fallens Dagar. Under fredagen blev det för min del en spelning, lördagen bjöd på två och under söndagen så fotograferade jag under tre spelningar. Först ut på dagen var Ola Salo och N3 Symfoniorkester. Kul att fota orkesterspelningar för det finns betydligt fler än en person på scenen att fota (som på Frans spelning som exempel). Problemet är bara att det oftast är så hög scen att man bara ser den första raden av musiker och sen är det kört. Det är väldigt sällan man får med de musiker som sitter/står längre bak på scenen från diket. Lite trixigt men det får man leva med.

Senare på kvällen gick jag iväg till Odd Fellow med mina föräldrar för att lyssna på Kung Kaktus som enligt traditionen spelade där. De fick även ett gästinhopp av Erica Larsson som drog av ett par låtar med en röst som fick parasollerna på uteserveringen att svaja som vanligt 😉 Ett härligt gäng att fota och det kommer hända fler gånger i framtiden helt klart!

Kvällens avslutades på Drottningtorget med avslutningskonserten innan fyrverkerierna som vanligt och detta år gästades Trollhättan av Svensktoppen-mästaren och Så Mycket Bättre-deltagaren Miriam Bryant. Väldigt svårt person att fota enligt mig. Keps och luva uppdraget runt huvudet och antingen mikrofon, mikrofonsladden eller händer framför ansiktet gjorde det till en riktig utmaning att få bra bilder där hela ansiktet syntes. Men trots detta avr det en rolig spelning att fota och bra musik var det också.