Jag Plåtar Låtar #1 (Januari)

Då var dagen här! Efter mycket om och men så har den första delen i årets fotoprojekt blivit verklighet. Jag har inte skrivit här i bloggdelen av hemsidan på drygt ett och ett halvt år men nu är det nytt år och dags att börja pusha sig själv till nya höjder igen!
Jag beslutade mig under slutet av 2017 att utmana mig själv under 2018 och tvinga mig själv till att bli lite mer fantasifull när det kommer till porträttfotografering och ta nya risker. Som de flesta antagligen vet vid detta laget plåtar jag till 90% live-event och konserter och mitt mål för detta året är alltså att fota mer porträtt.

För att göra detta på ett lite mer fantasifullt sätt och inte bara “plåta alla jag känner mot en vit vägg i studion” beslutade jag mig för att köra en variant på ett projekt som jag såg fotografen Tobias Fischer gjorde för några år sen. “Jag plåtar låtar”.

Man hittar helt enkelt en låt som man tycker är bra, en låt man tycker har nånting intressant i som man fastnat för, en låt som man på något sätt kan tolka och översätta till en bild. Eftersom detta är ett sätt att få göra intressanta porträttfotograferingar, leka med ljus och belysning och även koppla allt till mitt intresse för musik kände jag att detta helt klart vore en rolig sak att prova på.

Så jag beslutade mig för att börja enkelt: en låt för varje månad under året, en bild som slutprodukt för varje månad och således kommer jag i slutet på året sitta med 12 nya porträttbilder som jag förhoppningsvis känner att jag har gjort ett bra jobb på och som jag skulle kunna slänga in i min portfolio.

Årets första låt fick bli Fear of the Dark med Iron Maiden. Min allra första tanke var att få detta till en väldigt “fysisk” bild. En person går ensam på en mörk väg om kvällen och man ser en mörk gestalt gömma sig bakom en husknut, beredd att hoppa fram och anfalla den promenerande personen. Denna idén kom sig framför allt för att den allra första textraden i låten handlar om just en person som går ensam på en mörk väg och känner sig ängslig.

Efter lite idébollande med en vän beslöt jag mig dock till slut att köra en helt annat twist på det hela. Tänk efter.. vart känner du dig allra säkrast? Jo hemma i din egen säng. Inget ont kan hända dig där och skulle du vara lite rädd kan du alltid dra täcket över huvudet. Detta var känslan jag ville förmedla. Att trots att du är hemma och sitter säkert i din egna säng så kan du trots detta vara rädd för mörkret och vad som kan gömma sig i skuggorna under sängen. Så allt gick från en väldigt “fysisk” känsla till mer av en “mental” oroskänsla.
Vad tänker du på när du hör låten Fear of the Dark? Kommendera här nedanför och kom gärna med förslag på låtar som DU vill se mig tolka! Vill ni även veta den tekniska biten om kamerainställningar, vad jag har använt mig av för typ av ljussättning osv? Kommentera här nedanför så formar jag framsida inlägg efter önskemål!

So without further ado, I give you Fear of the Dark

Jag Plåtar Låtar #1 - Fear of the Dark
Modell: Michelle Wilson
Instagram: https://www.instagram.com/michellewilsson/
Youtube: https://www.youtube.com/user/Michimille
Assistent/Handmodell: Joella Johannesson
Facebook: https://www.facebook.com/JoellaPhoto/
Instagram: https://www.instagram.com/trolletj/