Subkultfestivalen 2018

Subkultfestivalen är en kulturfestival belägen i Folkets Park, Trollhättan.

Festivalens inriktning är subkulturella och normöverskridande intressen, livsstilar och uttryck. Vi har valt att fokusera på subkulturer såsom goth, synth, postpunk, indie, metal, punk, emo, lolita, industrial, elektronica och liknande.

Subkult är en festival som innehåller både musik, konst, dans, shower, teater, musikal, workshops, levande marknad och spex.

Festivalen fokuserar även på att göra en skillnad i samhället genom att belysa viktiga ämnen såsom utanförskap, diskriminering, hatbrott, mobbing och tillgänglighet. Läs även mer om detta under rubriken Vision.

Jag blev inbjuden till Subkult och man tackar ju inte nej till lite festivalhäng! Drog dit med Madde och Virre på fredagen och hade en riktigt skönt dag. Gick runt och tog det lugnt, fotade lite spelningar, åt god mat, drack god öl och satt och njöt i gräset. På lördagen tog mig dit ensam och gick runt och fotade spelningar och lite vimmel på eget bevåg.

Totalt blev det sex band plåtade och resultaten av dessa ser ni här nedanför:

Alice In Videoland

Freakangel

Outshine

Empathy Test

Pink Milk

The Exploding Boy