Mark Knopfler – Scandinavium, Gothenburg (2019-06-12)

The man, the myth, the legend! The Local Hero.
Fjärde gången jag ser Mark Knopfler live. 2005 i Scandinavium (Göteborg), 2008 i Löfbergs Lila Arena (Karlstad), 2013 på Trädgårdsföreningen (Göteborg) och nu ytterligare i Scandinavium (Göteborg).

Jag vet inte riktigt vad man ska säga om detta, det finns väldigt mycket känslor kring denna artist… Det är p.g.a. Mark Knopfler och hans låtar som fick mig att börja spela gitarr som en liten sketen 14-åring, jag fick stipendium i musik på högstadiet med motiveringen att jag var en “Local Hero” vilket är en av Mark’s största låtar, att jag i vuxen ålder blir tårögd av ren glädje när jag står i en arena omgiven av andra fans och hör vissa av hans låtar.

Som ni förstår så var det en stor dag för mig att äntligen få fotografera min idol och efter det få sätta mig på planen med pappa, min kusin och min farbror och bara suga in atmosfären av resten av spelningen. Vi var två fotografer på plats och vi fick endast stå stilla på kanten på långsidan av arenan. Ganska tråkigt position att stå på eftersom det blir lite halvtråkig vinkel vad gäller ljus osv men jag klagar inte. Jag hade gärna stått där hela dagen så länge jag får plåta min idol!

Mark Knopfler är en av de artister som jag och min pappa delar ett stort intresse för och han har vart med mig på samtliga av dessa fyra konserter, även mamma har vart med iallafall en gång av dessa. Vanligtvis drar man på röjiga hårdrocksspelningar och hoppar och skriker med kompisarna och det är ju en väldigt kontrast emot en sån här spelning, så att ha ett gemensamt intresse med sina föräldrar är väldigt roligt!

Top 5 favoritlåtar från kvällen (utan inbördes ordning):

Why Aye Men
Your Latest Trick
On Every Street
Money for Nothing
Going Home: Theme from Local Hero