Sonata Arctica + Support @ Folkets Park, Trollhättan (2019-11-15)

Det finska powermetal-bandet Sonata Arctica gjorde under sin nuvarande turné två besök i Sverige, varav det ena var i Trollhättan. Första besöket ägde rum i Stockholm och på fredagskvällen var det dags för oss i Trollhättan.

Grymma Freddan och Backstage Rockbar hade lyckats anordna en spelkväll med Sonata Arctica och ytterligare tre band i Folkets Park. De andra banden var Edge Of Paradise, Temple Balls & Vandor.

Som vanligt i Folkets Park så är ljuset inte helt 100. Ovanifrån och bakifrån har man såklart inget att klaga på för där är det både bra styrka och helt okej färger. Men när det kommer till frontljus så är det i princip obefintligt. Som tur är så är det ljust i taket så en del från de andra strålkastarna studsar ändå såpass att det belyser artisterna framifrån en aning också.

Dörrarna öppnade vid halv sju och kvart över var det dags för det första bandet att gå på scenen. Relativt lite folk i publiken vid den tiden men den växte sig snabbt större ju längre in på kvällen vi kom. Strax efter tio när Sonata gick upp på scenen var det riktigt mycket folk i lokalen så det blev bra drag.

Som ni även kan se på de första bilderna var många av besökarna törstiga. Även jag tog mig några öl under kvällen under tiden man väntade på att scenen skulle bli omriggad och nästa band skulle börja spela. Att stå upp i totalt över fem timmar med kameran på axeln gör att man fort blir trött i kroppen. Då kan det vara gott med nåt kallt 😉

Allt som allt, en trevlig kväll med go musik och för mig tre helt okända band. Tack till Freddan och Backstage Rockbar som gjorde det möjligt för mig att komma dit med kameran och föreviga kvällen!

 

Sonata Arctica

Edge Of Paradise

Temple Balls

Vandor