Sabaton – Scandinavium, Gothenburg (2020-02-14)

Det är fredag och Alla Hjärtans Dag. Molnen ligger tunga över Göteborg, och det insmygande regnet vittnar om det slag som snart skall utspelas. Under de senaste månaderna har Sabaton med sin armé av supportrar dragit fram likt ett blitzkrieg under sin nya The Great War-turné och erövrat stad efter stad. Igår var det alltså dags för Göteborg och jag hade det stora nöjet att få komma dit och fotografera showen. Detta är tredje gången jag plåtat Sabaton under de nio år som jag lyssnat på dom ända sedan jag såg dom som förband till Iron Maiden på Ullevi 2011. Idag är dom utan tvekan ett av mina absoluta favoritband. Det blev en lång och varm kväll då all eld och pyro gjorde ett bra jobb med att höja tempen i Scandinavium! Kan inte säga så mycket mer äm att det var en grym kväll, en riktigt bra setlist och väldigt trevliga samtal med både vakter och diverse representanter som man pratade med under kvällen. Allt som allt en fantastisk kväll!